Castellano

La direcció de Nordex comunica el tancament de la planta de la Vall que està a ple rendiment

La direcció de Nordex comunica el tancament de la planta de la Vall que està a ple rendiment
  • El tancament afectarà 94 famílies de gran part de la Comunitat Valenciana i a desenes de proveïdors del sud de Castelló

Per sorpresa. Així els va enxampar ahir als empleats la decisió de Nordex de tancar la planta de producció d'aerogeneradors situada a la Vall d'Uixó, que va obrir les seues portes en 2005 com Acciona i que en 2014 es va fusionar amb Nordex. “Ens van convocar a una reunió per a explicar-nos el pla de producció i ens van llegir el comunicat en el qual ens informaven del tancament i l'acomiadament col·lectiu”, assegura el pressent del comité d'empresa, Martín Beteta, a les portes de la nau on s'han concentrat diversos treballadors.

De fet, els treballadors asseguren sentir-se “enganyats” per la direcció de Nordex. “Van arribar els caps des de Pamplona, ens van fer signar com que estàvem informats de la seua decisió, tres minuts amb nosaltres i es van tornar a pujar als seus cotxes”, afirma un treballador a les portes de la nau que Nordex té en el Polígon Industrial de la Mesquita.

Beteta explica que la direcció va comunicar l'acomiadament dels 94 treballadors per un descens en les comandes i al·legant que “hi ha massa capacitat de producció per a tan pocs encàrrecs” quan “estan obrint plantes a la Xina, el Brasil o l'Índia”.

Malgrat la decisió de l'empresa, els treballadors barallaran per a evitar el tancament de la planta de la Vall d'Uixó, que tracten de reubicar-los dins de la companyia i, en l'últim dels casos, defensar una indemnització justa.

400 aerogeneradors a l'any

Els treballadors expliquen que Nordex fabrica a la Vall d'Uixó uns 400 aerogeneradors a l'any, aquesta va ser la xifra que es va aconseguir en 2021, i “la producció ha seguit igual, basta't estable. La planta està a ple rendiment”, afirma Beteta.

No obstant això, assenyala que aquest 2022 si que han notat un descens de la producció però en acomiadar al personal temporal, la plantilla continua treballant a ple rendiment com en anys anteriors. 

Pròximes reunions 

Des del comité d'empresa han assenyalat que ja tenen un calendari de reunions amb el Sindicat Independent, UGT i CCOO, i també amb l'Ajuntament de la Vall d'Uixó la setmana vinent.

“Mourem els fils per a parlar amb la Generalitat”, afirma Beteta.

Impacte negatiu

El tancament de Nordex suposarà l'acomiadament de 94 persones, es tracta de quasi un centenar de famílies que des de Manises a Torreblanca es veuran afectades per l'acomiadament. Una situació que afectarà també els proveïdors, majoritàriament de la zona sud de la província de Castelló. “Serà un impacte per a la comarca”, afirma el president del comité d'empresa.

Pujar