elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre

El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre
  • Aquesta infraestructura rememora el camí que els veïns d'Alfondeguilla realitzaven diàriament per a baixar caminant a treballar fins a la Fàbrica Segarra

MÉS FOTOS
El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre - (foto 2)
El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre - (foto 3)
El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre - (foto 4)
El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre - (foto 5)
El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre - (foto 6)
El carril de ciclovianants que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla estarà acabat a l'octubre - (foto 7)

Després d'anys de reivindicacions, el mes vinent d'octubre estarà finalitzat el carril de ciclovianants de 2,3 quilòmetres que uneix la Vall d'Uixó i Alfondeguilla; una infraestructura que dotarà de major seguretat a la multitud de persones que diàriament practiquen esport entre tots dos municipis.

Aquesta infraestructura rememora el camí que els veïns d'Alfondeguilla realitzaven diàriament per a baixar caminant a treballar fins a la Fàbrica Segarra. Aquest costum d'antany, per necessitat, ha donat pas a una afició que amb els anys ha aconseguit més adeptes. Tant, que va ser necessari plantejar-se el carril de ciclovianants per a garantir la seguretat de les persones.

La veu més insistent per a aconseguir la unió Alfondeguilla i la Vall d'Uixó amb un carril segur per als vianants ha sigut sempre l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura. “Cada vegada eren més les persones que anaven caminant o corrent pel voral de la carretera i això suposava un perill important per a conductors i vianants”. “En tots aquests anys he reivindicat a la Generalitat Valenciana que construïra el carril de ciclovianants i per fi, després de 9 anys, primer amb la redacció del projecte i després que les quatre fases, el somni s'ha convertit en una realitat”.

A poques setmanes que el carril estiga totalment finalitzat, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Arcadi España, ha comprovat sobre el terreny l'estat d'unes obres que “milloraran la qualitat de vida dels dos municipis i la seguretat de les persones que ara van pel voral”. El responsable de l'administració valenciana ha assenyalat que “estem adaptant les inversions de les administracions a la mobilitat sostenible, deixar el cotxe a casa i gaudir del paisatge”.

El carril està preparat per a instal·lar il·luminació, però segons el conseller, “aquesta millora l'haurem de parlar amb els ajuntaments perquè el passeig siga utilitzable tant de dia com a última hora de la vesprada”.

Al costat del conseller, l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños i l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, han visitat l'avanç d'unes obres necessàries i històricament reivindicades.

Amb aquesta quarta fase, es posa el punt i final a una infraestructura que suposa una inversió aproximada d'1 milió d'euros i que, segons Baños, entranya “un entorn més segur i comptar amb una connexió més urbana entre la Vall amb Alfondeguilla” amb una infraestructura que “dóna qualitat esportiva i mediambiental” a la zona.

Perquè el carril de ciclovianants siga hui una realitat, ha fet falta el compromís de tres consellers i quatre alcaldes al llarg de tres legislatures diferents.

El carril de ciclovianants va començar a ser una realitat amb la vallera Isabel Bonig com a consellera d'Infraestructures. Al setembre de 2011, al costat del llavors alcalde de la Vall d'Uixó, Óscar Clavell, i l'alcalde d'Alfondeguilla, se signava el protocol de col·laboració que va culminar amb la construcció a primers de 2015 de la primera fase, la més pròxima a Alfondeguilla. En aqueix mateix any, s'executaven les obres entre l'Aqüeducte i San José amb la construcció d'un passeig ciclista i per als vianants uniria el nucli urbà de la Vall d'Uixó amb les Grutes. Aquest tram connectarà amb la fase actual en obres.

Dos mesos després de finalitzar la primera fase, les eleccions van donar la bolcada electoral tant en la Generalitat Valenciana com a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó. I una altra vallera, María José Salvador com a consellera d'Obres Públiques, i Tania Baños sent alcaldessa de la Vall d'Uixó, i Salvador Ventura com alcalde d’Alfondeguilla, van continuar amb la segona i la tercera fase del carril.

Pujar