elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'atur baixa en 5.341 persones a la Comunitat Valenciana i arriba a la xifra més baixa des del 2008

L'atur baixa en 5.341 persones a la Comunitat Valenciana i arriba a la xifra més baixa des del 2008
  • En aquests moments hi ha 23.191 aturats menys que fa un any a València, Alacant i Castelló

L'atur ha baixat a la Comunitat Valenciana aquest mes de juny a 5.341 persones, un 1,61% respecte al mes anterior. En termes interanuals, la desocupació baixa un 6,65%, és a dir, hi ha 23.191 aturats menys que fa un any.

Amb aquestes xifres que ha donat a conèixer el Ministeri de Treball i Economia Social en un comunicat, la desocupació se situa en 325.577 persones a la Comunitat Valenciana. A més, Labora ha informat que es tracta del registre més baix des de l'octubre del 2008.

Pel que fa a les xifres de persones treballant, segons han informat des de la Generalitat, hi ha rècord d'ocupació a la Comunitat amb 2,1 milions de valencians treballant: “És mig milió més que l'any 2015”, ha expressat el president en funcions , Ximo Puig, a xarxes socials. De fet, la valenciana és la tercera autonomia amb una reducció més gran en termes quantitatius a l'Estat, ila segona on més ha baixat l'atur en termes anuals

Pel que fa als sectors, la reducció ha estat especialment intensa al sector serveis, com calia esperar per l'entrada a la campanya turística d'estiu, però també destaca a la indústria i a l'agricultura.

Contractació

Pel que fa a la contractació, aquest mes s'han registrat 139.103 contractes, dels quals gairebé la meitat són indefinits: 67.030. A nivell nacional, el nombre d'aturats registrats a les oficines dels serveis públics d'ocupació va baixar en 50.268 persones al juny (-1,84%) respecte al mes anterior, fins a un total de 2,69 milions.

El Secretari Autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha assegurat que “tanquem dues legislatures del Botànic amb resultats francament excepcionals quant a la millora de la situació laboral de les valencianes i valencians”, ha expressat.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha detallat que, des del juny del 2015, l'atur registrat ha disminuït en 156.046 persones (-32 %) i, des de començament d'any, la baixada arriba ja al 6,64 %. Alhora, s'ha reduït "com mai abans" la temporalitat i aquest mes, per exemple, gairebé el 50% dels contractes registrats han estat indefinits.

Pujar