Castellano
FITUR 2023

La Nucía comptarà amb una piscina d'ones per practicar surf, la primera a tota Espanya

La Nucía comptarà amb una piscina d'ones per practicar surf, la primera a tota Espanya
  • Es presenta a FITUR aquest projecte estratègic que comptarà amb vint tipus d'onades per entrenar i atraurà 200.000 esportistes de tot el món cada any

Videos
Bernabé Cano: "La Nucia acollirà 45 esdeveniments esportius nacionals i internacionals en 2023"
Bernabé Cano: "La Nucia acollirà 45 esdeveniments esportius nacionals i internacionals en 2023"

La Nucía arriba a FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, amb una proposta que ha captat totes les atencions a la cita referent del turisme a nivell mundial: el primer parc de surf d'Espanya, una piscina amb vint tipus diferents d'ones a la que es podrà practicar aquest esport i que vol convertir-se en un gran atractiu turístic.

La Nucía ha presentat aquest dimarts aquesta nova infraestructura que s'emmarca dins del projecte de 'La Nucía, Ciutat de l'Esport'. La Ciutat Esportiva Camilo Cano ja està conformada per més de 400.000 metres quadrats d'espais esportius i entre els últims que s'han inaugurat està el nou Soccer Center.

L'alcalde de la localitat, Bernabé Cano, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, el director comercial i cofundador de Wavegarden, Fernando Odriozola i el director general Marbella Football Center, Andrés Roldán han estat presents en aquesta roda de premsa a la que s'ha posat en valor el recurs turístic que pot suposar l'esport i al qual acompanyen el clima mediterrani i la connexió amb l'aeroport d'Alacant.

Nou Soccer Center

L'any ha començat a La Nucía estrenant un Soccer Center amb quatre nous camps de futbol de gespa natural (2 de futbol 11 i 2 de futbol 8), al costat de l'Estadi Olímpic Camilo Cano. S'han invertit 782.000 euros en aquesta actuació finançada al 100% per l'empresa Football Impact S.L. del grup Marbella Football Center. Equips com el Ferencváros d'Hongria o el noruec Molde ja han estrenat aquesta instal·lació.

El primer parc de Surf d'Espanya

Aquesta jornada també ha servit per anunciar la gran infraestructura esportiva que posarà a La Nucía al mapa del surf, malgrat no comptar amb platja: el primer parc de Surf d'Espanya que comptarà amb vint tipus d'onades diferents que s'adapten a tots els nivells i que servirà perquè les seleccions, els equips i les federacions puguin entrenar.

Aquesta instal·lació de 70.000 metres quadrats serà construïda al llarg d'aquest any per l'empresa Wavegarden i s'espera que puga obrir les portes a l'estiu del 2024. A més d'aquesta gran llacuna, la instal·lació comptarà amb una escola i botiga de surf, restauració , zones de coworking, allotjament per a esportistes i un edifici multifuncional amb gimnàs, sala fitness, ioga etc. Quan entre en ple rendiment, està previst que reba 200.000 visitants internacionals cada any.

Cal ressaltar que el surf és esport olímpic des dels Jocs de Tòquio del 2020.

Un projecte estratègic

El primer parc de surf d'Espanya és un projecte estratègic a nivell turístic, esportiu i econòmic tant a nivell local, com provincial i regional: “Estem convençuts que aquesta nova instal·lació marcarà un abans i un després a 'La Nucía, Ciudad de l'Esport' '. Ens situarà com un referent del surf a nivell mundial, completant la nostra oferta esportiva i posicionant-nos com una destinació turística esportiva tot l'any. Volem agrair a Wavegarden haver apostat per La Nucía per a aquest ambiciós projecte”, ha explicat l'alcalde Bernabé Cano.

MÉS FOTOS
La Nucía comptarà amb una piscina d'ones per practicar surf, la primera a tota Espanya - (foto 2)
La Nucía comptarà amb una piscina d'ones per practicar surf, la primera a tota Espanya - (foto 3)
Pujar