elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'antic i el nou Consell s'uneixen per a lligar la gigafactoría de Volkswagen

L'antic i el nou Consell s'uneixen per a lligar la gigafactoría de Volkswagen
  • La companyia alemanya ha tingut una reunió amb el nou govern valencià en la qual han participat els antics consellers socialistes

L'antic i el nou Consell s'han unit aquest divendres per a lligar les inversions de la gigafactoría de bateries que Volkswagen construirà a Sagunt.

I és que la companyia alemanya ha mantingut una reunió amb el nou govern valencià en la qual també han participat els antics consellers socialistes que han gestionat el desembarcament dels germànics.

D'aquesta manera, socialistes i populars s'han donat la mà per a tractar aquest tema clau que consideren que ha d'estar “al marge de les fronteres del debat polític”.

Així, la nova consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, ha mostrat la col·laboració del nou Consell perquè la gigafactoría de Volkswagen a Sagunt “siga una realitat com més prompte millor” i puga generar “ocupació i riquesa” per a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans de comunicació, després de la reunió presidida pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, amb una delegació de l'empresa PowerCo, encapçalada pel CEO de la companyia, Thomas Dahlem, i altres representants del grup Volkswagen.
En aquesta reunió també han participat els exconsellers Arcadi España i Rebeca Torró, així com el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; el conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i la consellera d'Innovació, Indústria Comerç i Turisme, Nuria Montes.

Durant la seua intervenció, la consellera ha mostrat el compromís del Consell per donar continuïtat al projecte, que suposarà una inversió superior als 3.000 milions d'euros i la creació de 3.000 ocupacions directes, i ha agraït la labor realitzada per l'anterior equip de treball.

Ruth Merino ha assegurat que el Consell ofereix “responsabilitat i estabilitat” per a consolidar aquesta significativa inversió “no sols per a la Comunitat Valenciana sinó també per a la resta d'Espanya”.
En aquest sentit, també ha oferit la col·laboració del Consell perquè la construcció de la gigafactoría obtinga ajudes econòmiques tant del Govern d'Espanya com de la Unió Europea, i s'ha compromés a “agilitzar tràmits per a atendre totes les seues necessitats”.

Per part seua, l'exconseller d'Hisenda socialista, Arcadi España, ha tendit la mà al nou Consell per a “complir amb els terminis” per a la posada en marxa del projecte, i ha llançat un “missatge de tranquil·litat” tant a la societat valenciana com a l'empresa Volkswagen perquè continue “confiant” en la Generalitat i seguisquen avant les inversions.

Finalment, Espanya ha assegurat que aquest projecte està “al marge de les fronteres del debat polític” perquè es tracta de “un assumpte de país” i de “Comunitat Valenciana”, per la qual cosa ha traslladat als nous gestors el detall de les actuacions més rellevants realitzades fins al moment.

En aquest sentit, els socialistes valencians han indicat en un comunicat que es mantindran “vigilants”. “Som un factor d'estabilitat i també de control”, han indicat, al mateix temps que han recordat que “ens trobaran sempre per a construir, per a avançar i mai per a retrocedir”.

Així, Espanya ha destacat que amb aquesta reunió s'envia "un missatge d'estabilitat a la societat valenciana" ja que hi ha assumptes com la inversió de la companyia alemanya i els més de 20.000 llocs de treball que podrien arribar a la Comunitat Valenciana, que són "un assumpte de país on les fronteres polítiques han de quedar de costat i concentrar-nos en l'important: donar estabilitat."

"Els socialistes, tant en el govern com en l'oposició, som un factor d'estabilitat", ha destacat Arcadi España que ha posat en valor que s'haja fet "un traspàs de tota la informació i tot el treball fet" perquè hi haja una agenda "que no s'interrompa i continue".

"És un exemple positiu que donem a tota Espanya i a la Comunitat Valenciana", ha indicat el dirigent socialista que ha reiterat que aquesta trobada envia "un missatge de tranquil·litat a la societat i a la pròpia empresa perquè continue confiant en nosaltres, tant ella com la resta d'inversions en les quals estàvem treballant”.

Ruth Merino i Arcadi España han coincidit a destacar la normalitat amb la qual s'ha realitzat el traspàs de tota la informació i del treball realitzat fins al moment en la gigafactoría de Sagunt amb la finalitat de “donar continuïtat” al calendari i “no es retarde cap de les fites previstes”.

Pujar