elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Labora y Avei organitzen un esdeveniment per a donar a conéixer a la labor que realitzen les empreses d'inserció de la Comunitat Valenciana

  • Les empreses d'inserció tenen entre les seues finalitats la integració laboral de persones en situació de risc o exclusió social

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, i l'Associació Valenciana d'Empreses d'Inserció, Avei, han organitzat un esdeveniment per a donar a conéixer a la ciutadania la labor que realitzen les Empreses d'Inserció de la Comunitat Valenciana. La primera mostra de treball d'empreses d'inserció se celebrarà el 22 de maig de 2019 en el complex Las Naves de València.

Les empreses d'inserció són estructures sense ànim de lucre amb l'objectiu de promoure l'ingrés en el mercat laboral de persones en situació de risc o exclusió social amb la fi última d'aconseguir la seua incorporació en empreses ordinàries.

La integració laboral d'aquestes persones es realitza mitjançant el desenvolupament de projectes que els permeten accedir al mercat ordinari de treball. Per a això, l'Administració prioritza contractes amb aquest tipus d'empreses.

Així mateix, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació atorga diferents subvencions a les empreses d'inserció per a la realització d'accions per a la millora de l'ocupació i la inserció laboral d'aquests col·lectius, com les ajudes per als incentius a la contractació de persones en risc d'exclusió social o les ajudes per a l'acompanyament de les persones en risc d'exclusió per part d'aquestes empreses.

A la mostra participaran les següents empreses d'inserció: A puntadas, Reciplana Recuperacions, Integras-Tú, Arropa, El Rastrell, Koopera Mediterránea e Insertadix del Mediterráneo.

A l'esdeveniment, cada empresa mostrarà en el seu estand, de manera pràctica, els seus productes i serveis i es realitzaran tallers relacionats amb la seua activitat econòmica.

· A puntadas: Especialitzada en confecció tèxtil industrial per a la integració sociolaboral de col·lectius vulnerables. Compta amb una marca pròpia patentada, Malas Meninas, que representa els valors de disseny, compromís social i respecte mediambiental.

· Reciplana Recuperaciones: Dedicada a la gestió de residus i que té com a fi la inserció laboral de persones en situació d'exclusió social mitjançant un itinerari de treball que pretén millorar la seua ocupabilitat.

· Integras-Tú: La seua fi és la inserció sociolaboral de dones que presenten especials dificultats d'accés al mercat laboral. Ofereix els següents serveis: càtering, neteja, jardineria, serveis d'ajuda a domicili, monitores socioculturals, servei d'informació i atenció de visites i gestió d'esdeveniments.

· Arropa: Ofereix una alternativa ecològica de consum de roba i complements. Recuperació de roba donada a través de contenidors i parròquies, donant-li una segona oportunitat a les peces, posant-les a la venda en la seua xarxa de botigues sostenibles.

· El Rastrell: Recollida, classificació i condicionament de producte tèxtil i complements. Es preparen productes per a botigues i també es realitzen donacions a cases d'acolliment i altres entitats benèfiques. La seua fi és la inserció sociolaboral de dones amb càrregues familiars i en situació o en risc d'exclusió social.

· Koopera Mediterránea: Dedicada a la gestió integral de residus que promou la integració social de persones i en risc d'exclusió social, realitzant activitats que tenen com a finalitat la defensa del medi ambient i el consum responsable.

· Insertadix: Ofereix els següents serveis: càtering, neteja, jardineria i arquitectura interior i exterior, etc.

Programa d'activitats

A més dels estands i les demostracions de productes i serveis, l'esdeveniment comptarà amb diverses taules redones, tallers i altres activitats. Les Empreses d'Inserció, així com les persones beneficiàries de la seua activitat, comptaran amb un fòrum per a compartir les seues experiències i inquietuds.

Al programa destaquen les conferències 'Com crear una empresa d'Inserció' i 'Com abaixar els impostos de les empreses d'Inserció' amb participació d'expertes de la Universitat de València, i la taula redona 'Objectius de Desenvolupament Sostenible', que serà moderada per la directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones.

La mostra conclourà amb una desfilada de models de l'alumnat del màster de moda sostenible de l'Escola d'Art i Disseny Superior de València que, amb material tèxtil reciclatge de Koopera, haurà dissenyat in situ durant la mostra peces experimentals.

Amb aquest esdeveniment, Labora i l'Associació Valenciana d'Empreses d'Inserció pretenen posar de manifest els valors d'integració, economia social, igualtat, solidaritat i desenvolupament sostenible que representen les empreses d'inserció i, d'aquesta manera, acostar-les a la ciutadania i atorgar-los reconeixement social.

L'esdeveniment comptarà amb la participació de l'Ajuntament de València, Las Naves, l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Iseacv, i l'Escola d'Art i Disseny Superior de València, EASD. Les persones interessades a assistir han d'inscriure's enviant un correu electrònic a l'adreça sa_ocupacio@gva.es.

Pujar