Castellano

La Junta d'Accionistes del Corte Inglés aprova els comptes d'un any de creixement en totes les magnituds econòmiques

La Junta d'Accionistes del Corte Inglés aprova els comptes d'un any de creixement en totes les magnituds econòmiques

  La Junta d'Accionistes d'El Corte Inglés, celebrada hui a Madrid, ha aprovat per unanimitat totes les propostes del Consell d'Administració, entre les quals destaquen l'aprovació de l'informe de gestió, els comptes anuals de l'exercici 2022, l'Informe No Financer i la proposta d'aplicació de resultats. Durant la celebració de la Junta, els accionistes van ratificar també la renovació de tres dels membres del consell: Cartera Mancor, representada per Paloma García Peña; Corporació Ceslar, representada per Carlota Areces, i Fernando Becker, conseller independent.

  La presidenta d'El Corte Inglés, Marta Álvarez, va recordar que l'exercici 2022 va ser un any de creixement per al Grup, la qual cosa es va reflectir en totes les magnituds econòmiques i, especialment, en l'obtenció de resultat positiu en tots els negocis. Així mateix, va destacar les importants inversions realitzades en la reforma i modernització de moltes de les botigues d'El Corte Inglés.

  El Grup va tancar l'exercici 2022 (a data 28 de febrer de 2023) amb un volum global d'ingressos de 15.327 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 22,5% respecte a l'any anterior. L'Ebitda va aconseguir els 951,4 milions d'euros, un 18,3% més que de l'any anterior, i el benefici net recurrent es va situar en 207 milions d'euros, el més alt dels últims anys. El benefici net total va registrar un important creixement en aconseguir els 870 milions d'euros, la major xifra reeixida fins al moment, gràcies als extraordinaris. La fortalesa financera del Grup El Corte Inglés es veu també reflectida en la disminució del deute financer net, que se situa en 2.295 milions d'euros, és a dir, 900 milions d'euros menys que l'exercici anterior i el nivell més baix dels últims 15 anys.

  Aquesta millora ve determinada “per la bona evolució del negoci, l'optimització de costos i el rigor en la gestió, la qual cosa ha permés consolidar la senda del creixement i aconseguir els majors beneficis dels últims anys”, segons va assenyalar Marta Álvarez.

  El principal impulsor del creixement va ser el negoci del retail que va aconseguir unes vendes de 12.213 milions d'euros, la qual cosa suposa un creixement del 7,8% respecte a l'any anterior, i amb un especial protagonisme de l'àrea de moda. Destaca també el volum global d'ingressos aconseguit per Viatges El Corte Inglés, que s'ha situat en 2.935 milions d'euros, impulsat principalment per la demanda del segment vacacional.

  A més del creixement obtingut per totes les àrees de negoci del Grup, la presidenta va destacar la gran afluència de públic que ha acudit als establiments del Grup: “2022 ha sigut l'any en què les nostres botigues s'han tornat a omplir de clients; hem rebut més de 1.500 milions de visites entre les nostres botigues físiques, webs i apps”. I va afegir: “Les nostres botigues il·lusionen i sorprenen. Enguany, hem invertit de manera molt rellevant en experiència de client” amb importants reformes en els centres de Castellana, Serrano, Preuats i Pozuelo, a Madrid; Bilbao; Girona; Màlaga i Marbella, i Badajoz, entre altres. A ells se sumen les reformes que ja s'han iniciat a La Corunya, Jerez, Talavera de la Reina, Plaza del Duc a Sevilla, i Goya a Madrid, a més de l'obertura de diverses botigues de la marca Unit. “Volem estar a l'avantguarda del comerç mundial, pel nostre atractiu, per la nostra novetat o per la nostra capacitat de seducció”, va afegir.

  Quant a les botigues digitals, Marta Álvarez va destacar el redissenye de l'home de la web d'El Corte Inglés i el llançament de “la nostra botiga de moda, on les marques pròpies poden expressar la seua singularitat”.

  CLIENTS, EQUIP I PROVEÏDORS

  La presidenta d'El Corte Inglés va comentar que “vivim una de les etapes més prometedores de la nostra història, i tenim davant nosaltres un futur apassionant”. I va destacar la importància que tenen els clients: “Són el centre de tot el que fem i no podem oblidar mai que la confiança que depositen en nosaltres hem de guanyar-la dia a dia. Per a ells està pensat el nostre model de negoci, basat en la qualitat, l'atenció personalitzada, l'excel·lència en el servei i una oferta òptima amb l'aportació de les últimes novetats en tots els nostres productes”.

  Marta Álvarez va incidir en què “res seria possible sense els nostres professionals; comptem amb uns equips compromesos que cada dia fan el seu treball amb il·lusió i rigor”. També va assenyalar que “treballem per a propiciar igualtat d'oportunitats i afavorir la promoció del mèrit. I posem totes les eines necessàries mitjançant programes de formació adequats a cada tipus de treball; en 2022 hem impartit 1,4 milions d'hores en formació”.

  La presidenta va recordar també el rellevant paper que tenen els proveïdors, “que són una part substancial de la nostra activitat: són els nostres primers seleccionadors de productes, i junts aconseguim una cosa fonamental: la promoció del producte local i de proximitat, contribuint, així, a la creació de riquesa” tant a Espanya com a Portugal.

  VINCULACIÓ AMB LA SOCIETAT I LES PERSONES

  Marta Álvarez va recordar la vinculació que la companyia ha tingut sempre amb la societat. “El Corte Inglés és més que una empresa. Sempre hem tingut un compromís ferm amb la societat i amb l'entorn, amb l'objectiu d'aconseguir un futur millor per a tots i fer més fàcil la vida de les persones”. I va repassar les nombroses col·laboracions que l'empresa realitza en l'àmbit social, cultural i esportiu.

  Així mateix, va comentar que s'ha culminat “el projecte “residu zero” en totes les grans superfícies i plataformes logístiques d'El Corte Inglés, i ja hem iniciat la mateixa tasca en la cadena de supermercats Supercor”.

  La presidenta va concloure dient que “El Corte Inglés és una empresa que sempre ha estat i estarà prop de les persones”, i això la converteix en “una empresa única, d'àmplies mires i grans desafiaments”.

  Pujar