28 de novembre de 2020 28/11/20

La Joventut valenciana organitzada tria a la seua nova representació per als propers dos anys

La Joventut valenciana organitzada tria a la seua nova representació per als propers dos anys - (foto 1)
  • El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana va celebrar l'Assemblea en la que ha renovat la seua Comissió Permanent encapçalada per Natxo Mollà

MÉS FOTOS
La Joventut valenciana organitzada tria a la seua nova representació per als propers dos anys - (foto 2)
La Joventut valenciana organitzada tria a la seua nova representació per als propers dos anys - (foto 3)

El màxim òrgan de representació juvenil de la Comunitat Valenciana ha celebrat aquest diumenge 18 de desembre a la ciutat de València la seua Assemblea General Extraordinària on han triat el nou equip que dirigirà el projecte de l'entitat durant els pròxims dos anys.

La nova comissió permanent encapçalada per Natxo Mollà, del Consell de la Joventut d'Ontinyent, està formada a més per Paula Pallarés, de Joves Socialistes com a Vicepresidenta, Pilar Blasco, de Federació Don Bosco com a Secretària i Miguel Vargas del Consell de la Joventut de València com a tresorer. Completen aquest equip les vocalies representades per Elena Navarro de Joves CC.OO. PV, Serezade Enguídanos de Nuevas Generaciones del PP-CV, Gustau Pérez de Joves PV – Compromís, i Xabier Triana de la Federació d'Escoltisme Valencià.

Els objectius que s'ha marcat aquesta nova permanent són posicionar el CJCV com a referent juvenil, defrndre els interessos i drets de la joventut davant les administracions i institucions, promoure l'associacionisme i la participació juvenil de base, i enfortir als consells locals de joventut i les entitats juvenils de base. Per a aconseguir-ho, treballaran per a fomentar l'associacionisme, l'autonomia de la joventut, relacions equitatives entre els gèneres, l'educació i la cultura.

El CJCV continuarà així com l'interlocutor de l'administració en matèria de joventut, fent seguiment de les polítiques de la Generalitat Valenciana en matèria d'ocupació, vivenda i oci educatiu, entre altres. Aquest nou equip assumeix aquest nou paper del Consell de la Joventut per tant de continuar fent arribar la veu dels i les joves valencianes a l'administració.

A l'acte de clausura va assistir representants de la Fundació Triangle Jove, Consells de Joventut de Cataluny, Consejo de la Juventud de España, així com Jesús Martí, Secretari General de IVAJ.GVA JOVE i Alberto Ibañez, Director de l'IVAJ, els quals van donar l'enhorabona a la nova Comissió Permanent i van instar a continuar treballant als nous membres com a referents de la joventut valenciana.

Representants dels interessos de la joventut

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana és l'òrgan de representació de tots els i les joves valencianes a través de l'associacionisme valencià i on s'aglutina totes les sensibilitats socials, polítiques i sindicals. Una plataforma democràtica de representació i participació juvenil independent de l'administració.

Es va crear a través d'un Decret del Govern Valencià (14/1983, de 31 de gener) i el seu funcionament es va desenvolupar a partir de la Llei de Participació Juvenil de la Generalitat Valenciana (8/1989, de 26 de desembre). Actualment es regeix per la Llei 18/2010, de 30 de desembre, de la Generalitat, de Joventut de la C.V., la qual reconeix al CJCV com a "màxim Òrgan de representació de les organitzacions juvenils valencianes", considerant-lo com a corporació pública de base privada amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat d'obrar per al compliment de les seues finalitats.

Pujar