elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

James Gaffigan i l’OCV inauguren la temporada de Les Arts amb concerts a Altea, Torrent i Torrevieja

James Gaffigan i l’OCV inauguren la temporada de Les Arts amb concerts a Altea, Torrent i Torrevieja
  • El programa que dirigeix el titular de Les Arts en aquesta gira inclou obres de Schumann, Mozart i l’alacantí Óscar Esplá

  • Les Arts augmenta l’aposta territorial que fa en la Temporada 2022-2023 amb activitat artística a les tres províncies de la Comunitat Valenciana

James Gaffigan i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana inauguren aquesta setmana la nova temporada de Les Arts amb una gira de concerts a Altea, Torrent i Torrevieja, dins de l’aposta de la institució per desenvolupar una programació vertebradora i a l’abast de tota la ciutadania.

El director musical de Les Arts i la seua formació titular visiten aquest dijous, 1 de setembre, el Palau Altea de la ciutat de la Marina Baixa, amb un programa amb pàgines d’Esplá, Mozart i Schumann en el faristol, que presentaran també a l’Auditori de Torrent, el dia 2, i el dissabte 3 de setembre a l’Auditori Internacional de Torrevieja.

James Gaffigan dirigeix en aquesta gira dues obres inèdites en el repertori de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana: ‘Simfonia núm. 3’, ‘Renana’, de Schumann, i el primer quadern de ‘Lírica espanyola, op. 54’, de l’alacantí Óscar Esplá, orquestrat per Pedro Salinas. La formació titular de Les Arts també interpretarà la ‘Simfonia núm. 34’ de Mozart.

La iniciativa s’emmarca dins de ‘Les Arts amb Tu’, la línia de la programació que desenvolupa accions de proximitat per a acostar l’activitat artística del teatre i dels seus actius artístics a la diversitat de municipis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Durant la temporada passada, ‘Les Arts amb Tu’ ha oferit recitals lírics, òpera representada, música de cambra i vetlades simfòniques en més de 20 localitats de la Comunitat Valenciana a càrrec dels artistes del Centre de Perfeccionament, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el camió escenari de ‘Les Arts Volant’. Aquesta proposta tindrà continuïtat dins de la Temporada 2022-2023.

El Palau de les Arts fa la seua aposta més ambiciosa pel repertori simfònic en la Temporada 2022-2023, amb la presència d’algunes de les principals batutes del circuit internacional per a dirigir l’Orquestra de la Comunitat Valenciana.

L’OCV serà la protagonista d’una selecció de programes confeccionats per a exhibir la seua excel·lència junt amb el Cor de la Generalitat Valenciana, amb pàgines imprescindibles dels grans compositors del repertori: Berlioz, Bernstein, Brahms, Debussy, Mahler, Prokófiev, Rakhmàninov i Strauss, entre altres.

El calendari inclou un total de 16 actuacions i concerts a les tres províncies de la Comunitat, dins del propòsit de Les Arts d’oferir una activitat artística de proximitat.

Pujar