elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ivace+i impartix formació especialitzada a la xarxa d’agents d’innovació per a millorar la transferència d’R+D+I a les empreses

Ivace+i impartix formació especialitzada a la xarxa d’agents d’innovació per a millorar la transferència d’R+D+I a les empreses
  • El secretari autonòmic i el director general d'Innovació obrin la segona sessió formativa d’enguany, centrada en la Compra Pública Innovadora

  • El programa d’especialització té una orientació pràctica i inclou accions per a potenciar la cooperació i les sinergies entre el personal tècnic

MÉS FOTOS
Ivace+i impartix formació especialitzada a la xarxa d’agents d’innovació per a millorar la transferència d’R+D+I a les empreses - (foto 2)
Ivace+i impartix formació especialitzada a la xarxa d’agents d’innovació per a millorar la transferència d’R+D+I a les empreses - (foto 3)

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), presidit per Nuria Montes, està impartint formació especialitzada a la xarxa d’agents d’innovació a fi de millorar la transferència a les empreses del coneixement i la tecnologia que generen les universitats i els centres tecnològics i d’investigació de la Comunitat Valenciana.

Este itinerari de capacitació, que es desenvolupa a través de tallers d’índole pràctic, permetrà reforçar les habilitats i coneixements del personal tècnic en el camp de la innovació oberta, les tècniques de negociació o l’aplicació de la intel·ligència artificial generativa a la gestió de l’R+D+I, entre altres matèries.

El secretari autonòmic d’Innovació, Jerónimo Mora, i el director general d’Innovació, Juan José Cortés, han inaugurat a Alacant la segona sessió formativa d’enguany, en la qual s’han proporcionat recursos per a aprofitar el potencial de la Compra Pública Innovació (CPI) com a via per a impulsar l’R+D+I i estendre el teixit productiu cap a sectors d’avantguarda i alt valor afegit.

En la seua intervenció, Mora ha destacat el paper de la xarxa com a pont entre l’empresa i la investigació, mentres que Cortés ha incidit en el “plantejament pràctic i participatiu” d’estes accions formatives, que es complementen amb altres activitats orientades a potenciar la cooperació i la generació de sinergies entre les entitats que participen en este programa.

Els dos han instat els i les agents d’innovació a col·laborar en el procés obert per a la revisió d’esta figura, que té per objectiu connectar les necessitats de les empreses amb les línies d’investigació que desenvolupen els centres generadors de coneixement, aportant les seues propostes i suggeriments de millora.

La xarxa d’agents d’innovació d’Ivace+i consta en l’actualitat de mig centenar d’especialistes en innovació que s’integren en associacions empresarials, universitats i instituts tecnològics i d’investigació seleccionats a través de concurrència competitiva. La iniciativa s’alinea, a més, amb l’estratègia de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme.

Innovació orientada a les empreses

‘Innoagents’, com s’ha denominat el programa, inclou accions de formació i especialització en les quals també participa el personal de les unitats científiques d’innovació empresarial, amb el qual es compartix la missió d’impulsar la investigació aplicada i orientada a les empreses.

En la sessió que ha tingut lloc al moll 5 del port d’Alacant s’han repassat els principis de la innovació oberta i la seua relació amb el disseny de les polítiques públiques d’innovació per a posar el focus en una de les seues principals ferramentes, la Compra Pública d’Innovació.

En este sentit, els ponents han oferit detalls sobre el programa d’incentius d’Ivace+i Innovació per a l’impuls de la CPI, així com estratègies i consells per a participar i dur a terme este tipus de procediments, tant des del prisma de les empreses com de les institucions públiques. Este últim és el cas de l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (Isabial), que ha donat a conéixer la seua experiència en la posada en marxa del seu pla específic de compra pública innovadora en l’àmbit sanitari.

Per a este exercici s’han programat altres jornades temàtiques que es desenvoluparan en diferents punts de la Comunitat Valenciana, i que inclouen sessions d’intercanvi de coneixement i bones pràctiques, així com dinàmiques de grup amb la finalitat de propiciar el treball en equip i resoldre problemes comuns. En les pròximes cites està previst incorporar també empreses amb la finalitat de compartir experiències, necessitats i casos d’èxit.

Pujar