1 de desembre de 2020 1/12/20

Cs insta al Consell a implantar xecs de formació per a aturats com a mesura contra l'atur de llarga duració

Cs insta al Consell a implantar xecs de formació per a aturats com a mesura contra l'atur de llarga duració - (foto 1)
  • El diputat Carlos Gracia aposta per “oferir diversitat de cursos relacionats amb els sectors més demandats com el tecnològic”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha instat al Consell a implantar xecs de formació per a les persones desocupades com a mesura per a combatre l'atur de llarga duració en la Comunitat Valenciana.

Així ho ha avançat el diputat de Ciutadans Carlos Gracia, qui, a través d'una Proposició No de Llei (PNL), ha proposat que siga LABORA qui oferisca “més diversificació en les ofertes de formació per a l'ocupació i que siguen els treballadors els qui puguen triar directament els recursos que més s'adapten als seus perfils i necessitats”.

Segons les dades de l'última Enquesta de Població Activa (EPA), quasi 340.000 persones no tenen treball en la Comunitat Valenciana, “dels quals, més del 30 per cent són parats de llarga duració, la qual cosa, lamentablement, en molts casos desemboca en l'eixida del mercat laboral”, tal com ha recordat Gracia.

“Atallar aquest problema és un dels grans reptes de les Administracions Públiques”, ha afegit el portaveu d'Indústria de Cs, al mateix temps que ha destacat que “ampliar els perfils curriculars entre els aturats també és de gran utilitat per a les empreses, que és precisament en l'àmbit de la formació on troben més dificultat en buscar nous treballadors, sobretot en el sector tecnològic i de la comunicació”. “El tripartit ha d'apostar per polítiques d'ocupació veritablement efectives i copiar models que ja es duen a terme en altres autonomies amb bons resultats”, ha conclòs.

Pujar