30 de novembre de 2020 30/11/20

Iniciativa es referma en la voluntat de què Compromís celebre primàries obertes a la ciutadania

Iniciativa es referma en la voluntat de què Compromís celebre primàries obertes a la ciutadania - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Iniciativa es referma en la voluntat de què Compromís celebre primàries obertes a la ciutadania - (foto 2)
  Iniciativa es referma en la voluntat de què Compromís celebre primàries obertes a la ciutadania - (foto 3)

  Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha reunit hui a València a la seua Mesa Nacional per avaluar i debatre sobre la situació política i marcar l'estratégia de la formació per als pròxims mesos.

  Els portaveus d'Iniciativa, Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia, han sigut els encarregats d'iniciar i moderar el debat sobre l'informe polític elaborat per la direcció del partit. Així mateix en la reunió de hui ha destacat l'aprovació per unanimitat d'una resolució amb la qual la formació es referma en la voluntat de què Compromís torne a celebrar primàries obertes a la ciutadania per a conformar les seues candidatutes per als processos electorals que tindran lloc en maig de 2019.

  Segons ha explicat Mireia Mollà "els comicis del proÌ€xim any suposen un enorme repte que hem d'abordar amb renovada força i il·lusió. Per a eixes eleccions municipals, autonòmiques i europees ens marquem com a objectius principals eixamplar el suport social, consolidar la política del canvi que representa el pacte del BotaÌ€nic, juntament amb fer a Mónica Oltra Presidenta de la Generalitat, elements que, d'aconseguir-se, consolidaran el projecte polític i garantiran el seu desenvolupament per aconseguir millorar la vida de totes les persones que viuen al nostre territori, sense cap tipus d'exclusió".

  "Comptem amb un molt bon precedent, les primàries per a les eleccions municipals i autonòmiques de 2015, que va ser tot un èxit, i volem tornar a repetir eixa experiència de cara als processos electorals del pròxim any. En els passats processos electorals es van establir uns mecanismes de participació i d'elaboració de les llistes electorals mitjançant el procés de primaÌ€ries obertes a la ciutadania més ampli i important que s'han dut a terme en tota la histoÌ€ria del País ValenciaÌ€ i tal vegada de tot l'estat espanyol i volem continuar en eixa línia d'enfortir els principis democraÌ€tics de participació i transpareÌ€ncia, del respecte a la pluralitat i coralitat, i de la cerca i trobada del consens entre les distintes formacions que integrem Compromís".

  Així la resolució aprovada hui remarca que "Iniciativa del Poble ValenciaÌ€ reafirma la seua voluntat de concórrer a les properes eleccions europees, municipals i autonoÌ€miques dintre de la Coalició Compromís, desenvolupant un procés obert i participatiu que permeta sumar energies al canvi de cara a les conteses electorals de maig de 2019."

  "Per aconseguir aquest objectiu en la configuració de les candidatures electorals considerem vàlids els anteriors reglaments de primàries, tant el de les eleccions europees com el de les municipals i autonòmiques, que van ser aprovats als anteriors processos electorals".

  D'esta manera "Iniciativa del Poble ValenciaÌ€ insta a fer un procés de primaÌ€ries obert a tota la ciutadania en tots els municipis del País Valencià on es decidisca celebrar primaÌ€ries per a l'elaboració de les llistes municipals, i també en l'elaboració de les candidatures a les eleccions europees i autonoÌ€miques".

  Així mateix es recull en esta resolució que "en tot el procés de primaÌ€ries per a configurar les llistes a les eleccions europees, municipals i autonoÌ€miques cal adoptar les mesures necessaÌ€ries per a garantir la paritat i la pluralitat que sempre ha caracteritzat a Compromís."

  Pujar