elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els infermers denuncien l'atac d'un antivacunes que va anomenar assassines diverses infermeres a Xàtiva

Els infermers denuncien l'atac d'un antivacunes que va anomenar assassines diverses infermeres a Xàtiva
  • Atacs verbals sense fonament que constitueixen 'seriosos embustes' i contra els quals els serveis jurídics col·legials ja estudien accions legals

El Col·legi d'Infermeria de València condemna els insults que estan patint enfermers a les xarxes socials i que entelen el treball abnegat que realitza el col·lectiu professional amb la vacunació a la població. "Uns atacs verbals sense fonament que constitueixen 'seriosos embustes' i contra els quals els serveis jurídics col·legials ja estudien accions legals", ha lamentat el Col·legi en un comunicat.

L'últim episodi l'ha protagonitzat una persona 'antivabressols' que ha pujat a diverses xarxes socials la fotografia de tres infermeres i una metgessa en què els acusa de ser “assassines” i d'estar “inoculant verí” en un col·legi de Xàtiva.

Per això, el Col·legi Oficial d'Infermeria de València reitera la seua condemna i manifesta el seu absolut rebuig a la difusió de mentides i falques per part de persones que utilitzen les xarxes socials intentant desprestigiar la professionalitat dels infermers: “Difamacions que han arribat al Col·legi de Infermeria de València i que es duen a terme mitjançant la divulgació d'informació errònia, amb l'única finalitat d'enterbolir la bona imatge de la Infermeria i la seua labor professional quotidiana durant el transcurs de la pandèmia Covid-19, tant a les atencions clíniques com, especialment, en el procés de vacunació”.

Es tracta d'agressions verbals sense cap objectiu més que sembrar la por i el desconcert entre la població i sense cap tipus de dada o prova que avali aquests comentaris, com la falsedat que els infermers eren els que decidien el llistat de persones que s'immunitza cada dia : “Injúries infundades que no tenen qualsevol base real com avalen les autoritats sanitàries que les desmenteixen completament”.

Fonts del Col·legi d'Infermeria de València recorden que resulta insultant que professionals que es dediquen a atendre i immunitzar la població per evitar els contagis, fins a l'extenuació, siguen qüestionats per persones que aplaquen la seua ira i la seua frustració sense cap mena de consideració: “ Actes que suposen una agressió contra el professional que els pateix, però també es considera un atemptat contra la Infermeria en conjunt. Per això, l'entitat col·legial no consentirà aquests atacs que desinformen la població, que menteixen i generen desconcert general”.

Les butlletes detectades pel Col·legi Oficial d'Infermeria de València s'han difós especialment a través de les xarxes Instagram, WhatsApp i Facebook i l'entitat col·legial ha ocultat els noms dels professionals afectats i dels presumptes autors per evitar danyar-ne més, si és possible, transmissió d'aquestes falsedats.

Pujar