17 de gener de 2021 17/1/21

Iberdrola i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies aposten per la sostenibilitat

Iberdrola i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies aposten per la sostenibilitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Iberdrola i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies aposten per la sostenibilitat - (foto 2)

  Iberdrola i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) aposten per impulsar la sostenibilitat amb la signatura d'un conveni de col·laboració per a la realització conjunta d'activitats que fomenten l'aportació de solucions energètiques, com l'autoconsum i la mobilitat elèctrica, que permetran als ajuntaments de la Comunitat Valenciana contribuir al desenvolupament sostenible.

  L'acord ha sigut rubricat en la seu de la institució per Rubén Alfaro, president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i per Joaquín Longares, delegat Comercial d'Iberdrola en la Comunitat Valenciana.

  Per a Rubén Alfaro “la Federació requereix mantindre col·laboració amb entitats públiques i privades ja que els ajuntaments han de buscar sinergies en la seua estratègia de crear un model de ciutat segura, sostenible i respectuosa amb el medi ambient i, saludable. Per això, juntament amb les obligacions formals que tenim els consistoris matèria de gestió eficient dels nostres serveis, la lluita contra el canvi climàtic incumbeix a totes les àrees municipals i particularment en el consum energètic on tenim necessitat d'avançar, proposar i reduir facilitant també a la ciutadania la democratització de l'energia”.

  Per part seua, Joaquín Longares, ha ressaltat la importància de col·laborar amb la FVMP “per a poder tindre una posada en comú de les diferents necessitats que tenen els ajuntaments, assessorant sobre les possibilitats que existeixen per a contribuir a un desenvolupament més sostenible dels seus municipis. Amb la implantació d'instal·lacions d'autoconsum i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics podem aconseguir un consum net d'energia i fomentar entre els seus ciutadans l'accés a una mobilitat sense emissions i contaminació”.

  Jornades de formació per a municipis

  El conveni subscrit preveu la celebració de diferents jornades tècniques formatives en les quals els tècnics d'Iberdrola i de la *FVMP tractaran temes relacionats amb el nou model energètic, en el qual preval el foment de l'autoconsum energètic i les energies renovables en la C. Valenciana; les diferents solucions existents en temes de mobilitat urbana, més segura i sostenible; així com l'exposició de casos d'èxit sobre la col·laboració entre els municipis i l'empresa i l'elaboració de tallers sobre les mesures tècniques i econòmiques de la regulació local i el marc reglamentari i les ordenances municipals.

  Amb la signatura de l'acord Iberdrola anima que els consistoris se sumen a l'aposta que està duent a terme per l'electrificació i transició cap a una economia *descarbonizada, que serà clau per a la reducció de les emissions i de la contaminació, així com per a la recuperació econòmica i de l'ocupació en el món postCOVID.

  Es tracta d'objectius comuns amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que entre els seus fins destaquen la promoció, execució i prestació d'iniciatives i activitats empresarials amb el sector públic i privat que contribuïsca a consolidar i aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i, amb això, un desenvolupament econòmic local sostenible amb l'entorn i que possibilite la creació d'ocupació verda.

  Pujar