elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Grossa visita 68 vegades la Comunitat Valenciana: aquests són els municipis agraciats

La Grossa visita 68 vegades la Comunitat Valenciana: aquests són els municipis agraciats
  • El sorteig va nàixer fa 210 anys i des de llavors és sinònim d'il·lusió i esperança per a moltes famílies

Arriba el Sorteig Extraordinari de Nadal i els valencians esperen amb il·lusió un dels dies més esperats de l'any. I és que l'atzar pot canviar-te la vida: que coincidisquen en el mateix moment dues boletes, la del número de loteria i la que porta el premi de 400.000 euros al dècim.

Encara que en el Sorteig Extraordinari de Nadal, que se celebra cada 22 de desembre, tots els números tenen la mateixa possibilitat d'eixir. Un dècim comprat en una administració de Santander té la mateixa possibilitat d'eixir premiat que un adquirit a Manises, no obstant això hi ha llocs amb més sort.

En els 210 anys d'història del Sorteig Extraordinari de Nadal, la Grossa ha caigut fins a 68 ocasions en la Comunitat Valenciana encara que els municipis agraciats han sigut 38 pel que hi ha algunes localitats on el primer premi ha caigut en més d'una ocasió.

Així, a València la Grossa ha caigut en 13 ocasions, situant-se en el lloc número 5 de les localitats espanyoles on més vegades ha eixit el primer premi de la Loteria de Nadal.

En el rànquing de municipis valencians agraciats li segueix Alacant on el primer premi ha caigut en 9 ocasions, 5 ha caigut a Manises, 3 a Benidorm, 2 a Alzira, Castelló de la Plana, Elx o Sant Vicent del Raspeig.

En altres localitats, la Grossa ha caigut en una ocasió i són les següents: Alaquàs, Alcoi, Alfara del Patriarca, Almoradí, Benetússer, Bocairent, Callosa d’en Segura, El Campello, Elda, Gandia, Xàbia, Llíria, l'Eliana, l'Alcúdia, Massamagrell, Meliana, Moraira, Novelda, Oliva, Onda, Onil, Oriola, Paiporta, Paterna, Santa Pobla, Sueca, Torrevella, la Vila Joiosa, Vinaròs i Xàtiva.

La història del sorteig de Nadal

El primer sorteig es va celebrar el 18 de desembre de 1812, quan Espanya es trobava en guerra contra la invasió de Napoleó.

El sorteig va tindre lloc a Cadis i va nàixer per iniciativa de Ciriaco González Carvajal, ministre del Consell i Cambra d'Índies, per a recaptar diners per a les arques de l'Estat.

Pujar