elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una gran cadena humana abraçarà les platges valencianes per a defensar el litoral

Una gran cadena humana abraçarà les platges valencianes per a defensar el litoral
  • La plataforma Som Mediterrania exigeix una nova llei de Costas “sensible” que garantisca els drets dels ciutadans i la protecció del patrimoni territorial

La plataforma Som Mediterrania organitza per a aquest dissabte 5 d'agost una gran cadena humana en la riba de la mar, per a abraçar les platges valencianes. Amb aquesta acció, les associacions integrants d'aquesta plataforma exigiran la defensa del litoral i de l'estil de vida tan propi de les zones marítimes.

Si bé, la cadena humana recorrerà tot el litoral mediterrani espanyol, també arribarà a les costes d'Alacant, Castelló i València.

La cadena humana serà el dissabte 5 d'agost de 12.30 a 12.45 hores.

Des de Somos Mediterrania han explicat que l'actual Llei de Costas, que ja ha complit 35 anys, “hauria d'haver protegit les nostres platges, amb els seus arenals, biodiversitat, zones urbanes i els béns amb valor històric i cultural dels nostres municipis associats”.

Per a la plataforma “la mar està en perill” si bé “encara som a temps d'evitar-ho”.

I és que en aquests anys de vigència de la nova norma de Costas, “més del 60% dels arenals de les nostres platges s'estan afonant perquè no els arriba l'arena que retenen els ports i els embassaments construïts des de mitjan segle passat”.

Per això, des de la plataforma exigeixen al govern una nova manera de gestionar Costas: “més sensible a la preservació del patrimoni natural i a les preocupacions dels ciutadans, amb solucions sostenibles i no efímeres, que garantisquen la recuperació del Domini Públic, greument deteriorat”.

Així mateix, demanden una nova llei de Costas que prioritze “la preservació dels drets legítims dels ciutadans, la protecció del medi ambient i del nostre patrimoni territorial, i no l'abandó d'aquest”.

Pujar