elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern aprova el nou ús de la mascareta: com, quan i on portar-la

El Govern aprova el nou ús de la mascareta: com, quan i on portar-la
  • Seguirà sent obligatori en qualsevol espai tancat i en aglomeracions

El Consell de Ministres, reunit en sessió extraordinària, ha donat hui llum verda a la flexibilització de l'ús de les màscares en espais exteriors. Els detalls d'aquest acord les ha donat a conèixer la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en el transcurs d'una roda de premsa posterior a Consell de Ministres extraordinarioa.

Així, a partir de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), i amb caràcter general, deixarà de ser obligatori l'ús de mascaretes en espais a l'aire lliure, sempre que es pugui mantenir una distància mínima de, a l'almenys 1 , 5 metres, entre persones, excepte grups de convivents.

Amb tot i, a causa de les circumstàncies de diferent índole, previstes o no, que pogueren succeir un cop abandonat el domicili, s'haurà de portar mascareta per procedir a la seua utilització en aquells casos en què continuarà sent obligatori. "La mascareta l'hem de portar amb nosaltres, encara que no sempre la portem posada", ha subratllat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, qui també ha recalcat que es tracta d'una mesura ben pensada, des de l'evidència científica i des de la base del treball de la Ponència d'Alertes de el Sistema Nacional de Salut.

Espais tancats

D'aquesta manera, l'ús de mascareta seguirà sent obligatori en qualsevol espai tancat -de ús públic o que es trobe obert al públic-, així com en qualsevol espai a l'aire lliure en què no es puga mantenir la distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres entre persones, excepte grups de convivents.

La mascareta serà obligatòria també en els esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure, quan els assistents estan drets o si, estant asseguts, no es pot mantenir 1,5 metres de distància entre persones, excepte grups de convivents.

Mitjans de transport

De la mateixa manera, serà obligatori l'ús de màscares en mitjans de transport aeri i marítim, amb autobús, ferrocarril i telefèric, així com a les andanes i estacions de viatgers. També en el cas dels transports públics i dels transports privats complementaris de viatgers, si els ocupants dels vehicles de turisme no conviuen en el mateix domicili.

En el cas dels passatgers de vaixells i embarcacions, no serà necessari l'ús de mascaretes quan les persones es troben dins de la seua cabina o en espais exteriors de la nau i es puga mantenir la distància de seguretat de, almenys, 1,5 metres.

 

Pujar