elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Godella participarà a les II Jornades de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia a Saragossa

Godella participarà a les II Jornades de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia a Saragossa
  MÉS FOTOS
  Godella participarà a les II Jornades de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia a Saragossa - (foto 2)
  Godella participarà a les II Jornades de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia a Saragossa - (foto 3)
  Godella participarà a les II Jornades de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia a Saragossa - (foto 4)
  Godella participarà a les II Jornades de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia a Saragossa - (foto 5)

  L'Ajuntament de Godella –municipi adherit a la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia- participarà a la segona edició de les jornades que esta entitat organitza i que enguany es celebraran a Saragossa els dies 22 i 23 de novembre amb la temàtica 'polítiques alimentàries, ciutat i salut'.

  Després de les jornades celebrades al setembre de 2017 a València amb el títol "Societat civil, alimentació i ciutats sostenibles", en 2018 les jornades es centraran en la importància dels aspectes de salut en les polítiques alimentàries. Es posarà un especial accent els impactes de la inequidad soci-econòmica en la salut alimentària, des d'una perspectiva de Dret a l'Alimentació.

  L'alcaldessa de Godella i regidora d'Agricultura, Eva Sanchis, i la tècnica de l'àrea, Mónica Rubio, assistiran a les ponències per conèixer, de primera mà, experiències d'èxit que ja funcionen en altres municipis i intercanviar postures entorn a diversos temes: protecció dels espais agraris, agrupacions de persones productores, pobresa, fam i salut, articulació de l'espai urbà i rural, etc.

  En les jornades es combinaran tallers sobre temàtiques tècniques relacionades amb polítiques alimentàries urbanes; espais oberts per a reunions i networking; microponencias dels projectes que està desenvolupant la societat civil; i visites a iniciatives agroecológicas en la ciutat de Saragossa. L'activitat central serà el debat sobre "Salut i Dret a l'Alimentació".

  Les jornades acolliran, al seu torn, l'assemblea general de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, en la qual s'espera donar un especial impuls a la formalització i estructuració de la Xarxa.

  Cal recordar que Godella es va adherir a la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia al ple d'abril. Es tracta d'una xarxa de ciutats i altres entitats territorials locals compromeses amb la construcció de sistemes alimentaris locals, respectuosos amb el medi ambient, sostenibles, inclusius, resilents i diversificats que asseguren menjar saludable, sostenible, i de forma accessible al conjunt de la població, i que potencien l'ocupació local, en línia amb les perspectives de l'Agroecologia i la Sobirania Alimentària.

  Eva Sanchis va explicar que l'acord venia motivat per la subscripció d'aquest Ajuntament al Pacte de Milà el 17 de juny de 2017 i la petició formal realitzada pel Consell Agrari Municipal amb l'objecte d'estudiar l'adhesió a aquesta xarxa, així com per la potenciació des del municipi de Godella dels objectius per al desenvolupament rural i, en conseqüència, el desenvolupament del seu propi sistema alimentari i la dignificació de l'activitat agrària com a mitjà de vida respectable de part dels seus habitants.

  Pujar