elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Godella assistirà a la trobada de la Xarxa de Municipis per l'Agroecologia

Godella assistirà a la trobada de la Xarxa de Municipis per l'Agroecologia
  • Durant els dies 6 i 7 d'octubre municipis de tot el territori es donen cita a Castelló per a pensar en com “Canviar l'alimentació per a millorar el lloc en què vivim”, tal com titula l'esdeveniment

  • El divendres se celebrarà la primera edició de premis a projectes alimentaris locals “Ciutats i Pobles que alimenten”

Durant els dies 6 i 7 d'octubre la ciutat de Castelló serà la protagonista de la trobada estatal de la Xarxa de Municipis per l'Agroecologia, a la qual assistirà el regidor Carles Francés, en representació del consistori de Godella. Un espai per a posar en comú un full de ruta que garantisca l'accés a aliments sostenibles i saludables a tota la població alhora que redueix l'impacte del nostre sistema alimentari en el canvi climàtic.

“El sistema alimentari global és vulnerable i a més contribueix al canvi climàtic” explica Jorge Molero, coordinador de la Xarxa de Municipis per l'Agroecologia. “Esta xarxa de més de 20 municipis de tot el territori ajuda a posar en marxa polítiques públiques locals per a fomentar la producció i consum d'aliments saludables i sostenibles, i cada any som més”.

“Des de Godella pensem que són imprescindibles estos espais per a continuar treballant de manera conjunta i coordinada per l’agroecologia i buscar la fórmula per a canviar l'alimentació per a millorar el lloc on vivim”, afirma Carles Francés.

La trobada titulada “Millorar la nostra alimentació per a millorar el lloc en què vivim” comptarà amb tallers sobre compra pública sostenible, distribució i logística o dret a l'alimentació. A més es presentaran els resultats de l'Informe sobre Polítiques alimentàries, repte demogràfic i transició agroecològica i se celebrarà una taula redona dedicada a pensar bones pràctiques en polítiques agroalimentàries com a instruments per a abordar la despoblació, en ella participaran Jaime Izquierdo, Comissionat per al Repte Demogràfic en el Govern del Principat d'Astúries, Itziar Biguri, Alcaldessa d'Orduña, Cristina Cid, Alcaldessa d’Allariz, César Álvarez, Alcalde de Vegadeo, i Ramón Lara, Director General de Consum i Agenda 2030 de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

Les jornades conclouran amb la primera edició de premis per l'agroecologia denominada Ciutats i Pobles que Alimenten, una convocatòria única en tot el territori convocada pel Consell d'Organitzacions Socials de la Xarxa que servirà per a visibilitzar les millors pràctiques i polítiques per una alimentació sostenible. Conduirà l'esdeveniment Rosabel Tavera, periodista de l'agència EFE, i entregaran els premis l'Alcaldessa de Castelló, Amparo Marco Gual, un representant del Comissionat per al Repte Demogràfic del Govern del Principat d'Astúries, Jaime Izquierdo Vallina, el Director General de Polítiques Palanca per al compliment de l'Agenda 2030, Gabriel Castañares Hernández, Eva García Sempere com a representant del Ministeri de Consum i Vanessa Millán, Regidora de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Rivas. Vicepresidenta de la Xarxa de Municipis per l'Agroecologia.

Pujar