elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Godella aprova una bonificació del 90% de la plusvàlua

Godella aprova una bonificació del 90% de la plusvàlua
  • En les transmissions mortis causa de la vivenda habitual a favor de familiars directes

El ple de Godella ha aprovat una bonificació del 90 per cent de l'impost sobre l'Increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (IIVTNU), més conegut com a plusvàlua, en les transmissions mortis causa de la vivenda habitual a favor de familiars directes, durant l'última sessió celebrada dijous passat.

Els vots favorables de l'equip de govern de l'Ajuntament de Godella, format pels representants del Partit Popular i VOX, i de Compromís, i les abstencions del PSOE han permés que esta iniciativa es duga a terme per al benefici de la ciutadania. Només Cuidem Godella va votar en contra.

De fet, José María Musoles, alcalde de Godella, ha explicat que és un dia “molt feliç per als godellencs” perquè “esta mesura que adopta l'actual equip de govern afavorix a tots els veïns sense distinció”.

Així mateix, la regidor d'Hisenda, Elvira Navarret, ha explicat que fins a l'aprovació d'esta mesura “en el cas concret d'heretar un immoble urbà, concretament la vivenda habitual dels nostres pares i el valor que s'ha incrementat amb els anys, els hereus havien d'abonar este impost de plusvàlua, la quantia de la qual depén de l'Ajuntament que el gestione”.

“Este equip de govern municipal veu en este cas concret que l'impost és molt injust perquè s'aplica sobre l'esforç que han realitzat els nostres pares durant tota la seua vida. A partir d'ara, després de l'aprovació d'esta bonificació, els hereus s'estalviaran una part important dels seus impostos que s'incrementarà amb la bonificació de l'Impost sobre Successions i Donacions aprovat per la Generalitat Valenciana”, ha agregat Navarret.

 

Pujar