elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CRIM DE GODELLA

Crim de Godella: Mig segle de presó per al pare i internament per a la mare després d'assassinar als seus fills amb un bany purificador

Crim de Godella: Mig segle de presó per al pare i internament per a la mare després d'assassinar als seus fills amb un bany purificador
  • El progenitor va inculcar a la dona la creença que l'única manera de protegir als seus dos fills, de tres anys i mig i cinc mesos d'edat, era sotmetre'ls a un bany purificador i acabar amb les seues vides perquè, posteriorment, pogueren reviure

  • La resolució, que pot ser recorreguda en apel·lació, fixa un total de 600.00 euros d'indemnització a favor dels avis de les víctimes

Mig segle de presó per al pare i internament psiquiàtric per a la mare després d'assassinar als seus fills a Godella amb un bany purificador. Aquest ha sigut el veredicte de la Secció Tercera de l'Audiència Provincial de València quye ha condemnat a penes que sumen 50 anys de presó -amb un màxim de compliment de 40- a l'home al qual un jurat popular va declarar culpable la setmana passada de l'assassinat dels seus dos fills menors d'edat en la localitat de Godella.

Així mateix, la sentència absol en canvi a la mare, coautora dels crims, per la concurrència de l'eximent completa d'anomalia psíquica, a causa de la malaltia mental que pateix, però li imposa una mesura de seguretat privativa de llibertat consistent en l'internament en un centre psiquiático adequat al tractament de la seua patologia.

El magistrat que va presidir el Tribunal del Jurat ha modificat la situació personal de la dona, que es trobava a la presó preventiva per aquests fets, i ha acordat la seua llibertat provisional de manera immediata.

Cal recordar que els fets van ocórrer el 14 de març de 2019 a la casa en la qual vivia la família a Godella.
Segons la Fiscalia, el progenitor va inculcar a la dona la creença que l'única manera de protegir als seus dos fills, que tenien tres anys i mig i cinc mesos d'edat, era sotmetre'ls a un bany purificador i acabar amb les seues vides perquè, posteriorment, pogueren reviure. Així, l'acusació pública manté que els pares es van posar d'acord per a banyar als xiquets en la piscina de l'habitatge ocupat en la qual vivien i posteriorment causar-los la mort en colpejar-los al cap.

Cal assenyalar que el moment dels fets, la mare de les víctimes patia un brot agut d'esquizofrènia paranoideque, encara que l'home, no padecñia cap trastorn de personalitat com van dictaminar els informes en el seu moment.

La mare, a Picassent

L'acusada serà traslladada ara des del Centre Penitenciari de Picassent a la Unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica d'Aguts de l'Hospital La Fe de València a fi que el personal sanitari l'examine i valore si escau el seu ingrés no voluntari en un centre.

La resolució, que pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), estableix que els dos progenitors hauran d'indemnitzar conjunta i solidàriament amb 300.000 euros als avis paterns dels xiquets i amb la mateixa quantia, 300.000 euros, als avis per línia maternal.

De conformitat amb el veredicte del Jurat, l'Audiència de València ha declarat provat que els pares van assassinar el 13 de març de 2019 als seus fills, un xiquet de tres anys i una xiqueta de només sis mesos, després de propinar-los multitud de colps, sobretot al cap, en la parcel·la de la casa de camp de Godella on residien.

Els acusats estaven convençuts de l'existència d'una secta que els perseguia, assetjava i abusava sexualment del xiquet, fins al punt que s'alternaven per a realizer vigílies nocturnes per a evitar ser atacats i que els seus fills foren segrestats, segons precisa la resolució judicial.

Impulsats per aqueixes creences i idees, que l'home inclucó a la seua companya sentimental, van decidir que l'única manera de protegir als menors era sotmetre'ls a un “bany purificador”, “acabar amb les seues vides i enviar-los al més enllà perquè posteriorment pogueren reviure”.

D'aquesta manera -prossegueix la sentència-, la nit dels fets, entre les 22 i les 4 hores, “actuant de comú acord en execució de tal pla, hisenda i deixant fer l'u a l'altre”, van agafar als seus fills, els van banyar en la piscina de la casa i van posar fi a la seua vida a colps.

L'Audiència assenyala, tal com va declarar provat el jurat, que en el moment de cometre els crims la mare dels menors va patir un brot agut d'esquizofrènia de tipus paranoide “que anul·lava completament les bases psicobiológicas de la seua imputabilitat (intel·ligència i voluntat”.

La sentència declara al pare autor de dos delictes d'assassinat amb agreujant de parentiu i li imposa per cadascun d'ells 25 anys de presó, amb un limíte màxim de compliment de 40 anys, segons el que s'estableix pel Codi Penal, així com llibertat vigilada durant 10 anys.

A la mare l'absol d'aqueixos dos mateixos delictes per la circumstància eximent complete d'anomalia o alteració psíquica, encara que li imposa per cadascun d'ells una mesura de seguretat consistent en un màxim de 25 anys d'internament en un centre psiquiàtric adequat al tractament de la malaltia mental que pateix, amb un màxim de compliment de 40 anys, i llibertat vigilada durant 10 anys.

Pujar