elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Agrari es reuneix per parlar del nou sistema de recàrrega d’aigua d’ús agrícola

El Consell Agrari es reuneix per parlar del nou sistema de recàrrega d’aigua d’ús agrícola

  El Consell Agrari de Godella es va reunir el darrer 6 de març per tractar diversos temes, com ara el nou sistema d'abastiment d'aigua per a reg, la reparació dels camins rurals, la programació de la setmana de l'agricultura, o una moció prevista per al proper ple de març.

  En primer lloc, es va parlar del punt de càrrega d'aigua d'ús agrícola que habilitarà, pròximament l'Ajuntament en l'espai de l'antiga depuradora. D'aquesta manera es pretén facilitar als llauradors i llauradores el compliment del RD 1311/2012, de 14 de setembre, pel qual s'estableix el marc d'actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris, que prohibeix omplir els dipòsits dels equips d'aplicació de fitosanitaris directament des dels pous o punts d'emmagatzematge d'aigua, ni tampoc des d'un llit d'aigua.

  Per habilitar aquest punt de recàrrega d'aigua, s'ampliarà prèviament la xarxa d'aigua potable des de l'escorxador fins a l'entrada a la parcel·la de l'antiga depuradora. Cal assenyalar que només podran carregar aigua aquelles persones llauradores acreditades.
  D'altra banda, es va donar compte dels camins rurals que l'Ajuntament té previst arreglar durant els propers mesos: la millora de l'últim tram del camí del Roll d'en Ferrís, l'adequació de la intersecció del camí de l'escorxador i el de la Coheteria per a què els vehicles giren amb major facilitat, i el camí del Mig, entre d'altres.

  També es va debatre sobre la moció rebuda des de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, a la qual Godella està adherida, i que es preveu es presente a la propera sessió plenària de l'Ajuntament. Esta moció insta a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats a donar suport a la proposició de llei per a la protecció dels sòls d'alt valor agrícola i d'interès agrari.

  Altre dels temes que es va posar damunt la taula fou la possible aprovació de la modificació del PGOU de Godella. Les persones llauradores exposaren les seues postures sobre, en cas d'aprovar-s'hi, en què voldrien invertir els diners del programa d'ús públic sostenible en aquest espai: millora de camins, millora dels regadius històrics, etc.

  Per últim, es va fixar la programació de la setmana de l'agricultura, que es celebrarà de l'11 al 17 de maig en torn a la festivitat de Sant Isidre llaurador. Com sempre, el museu agrari, ubicat a la torreta dels Boïls, obrirà les seues portes per rebre les visites d'escolars i de tots aquells veïns i veïnes que vulguen apropar-se. L'horari serà d'11 a 14 h i de 16:30 a 20 h el dissabte 11 i diumenge 12, i durant tota la setmana posterior de 16:30 a 20 h (per al públic en general) i de 10 a 13 h (per escoles i associacions amb cita prèvia a través del mail agricultura@godella.es).

  El dinar de germanor de les persones llauradores serà el dissabte 11 a les 14 h a l'antic escorxador. El diumenge 12 tindrà lloc una passejada en carro per l'horta de Godella, activitat gratuïta per a tots els públics. El dimarts 14 es celebrarà un seminari de malherbologia. I, finalment, el dimecres 15, dia de Sant Isidre, es farà el tradicional volteig de campanes i disparada de salves a les 12 h, i el vi d'honor i la duta del sant des de la plaça Santa Magdalena Sofia fins l'església Sant Bertomeu a partir de les 19 h.

  Pujar