elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell Agrari reivindica la defensa de la citricultura valenciana i demana una solució a les inundacions

El Consell Agrari reivindica la defensa de la citricultura valenciana i demana una solució a les inundacions
  MÉS FOTOS
  El Consell Agrari reivindica la defensa de la citricultura valenciana i demana una solució a les inundacions - (foto 2)

  La reunió del Consell Local Agrari de Godella, celebrada el darrer 9 de gener a l'escorxador, va comptar amb una gran afluència de persones per tractar diversos punts, especialment relacionats amb la defensa de la citricultura.

  De fet, sobre este tema, s'aprovà la moció de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i es va decidir instal·lar tres pancartes en l'Ajuntament i en la passarel·la de la CV31 per reivindicar la defensa de les persones llauradores i de la citricultura valenciana.

  En esta sessió també es va donar compte de la creació del Consell de l'Horta i de com afectarà a l'horta la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que està en tràmit i que preveu destinar 133.509 € a canvi de minorar 11.125 m2 de dotacions per l'horta protegida que tenim.

  El regidor d'Obres i Medi Ambient, Fernando Oliveros, va parlar sobre els camins rurals que es pretenen reparar en càrrec al pressupost municipal de 2019.

  Es va fer saber també que a partir d'ara els camps estaran més vigilats, doncs tal i com informà l'alcaldessa i regidora d'Agricultura, Eva Sanchis, s'ha contractat un nou guarda rural per patrullar l'horta de matí i vesprada durant els propers sis mesos. A la reunió assistiren el cap de la Policia Local i els guardes rurals per coordinar amb els llauradors i llauradores quines tasques realitzar i quines són les zones més vulnerables.

  Finalment es va tornar a insistir en la necessitat de connectar el Barranc dels Frares amb el Palmaret Alt per a evitar inundacions.

  L'alcaldessa i regidora d'Agricultura, Eva Sanchis, ha manifestat la seua satisfacció per l'increment de la participació en el Consell Agrari de les persones que treballen l'horta.

  Pujar