elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat convertirà el palau Marqués de Rafal a la Casa de l'Aigua i la Casa de la Llima de la Comunitat Valenciana

La Generalitat convertirà el palau Marqués de Rafal a la Casa de l'Aigua i la Casa de la Llima de la Comunitat Valenciana
  • Este palau d'Orihuela va ser adquirit per l'anterior Consell però ha de ser rehabilitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat el nou ús que se li donarà al palau Marqués de Rafal una vegada s'acabe la seua rehabilitació. Una Casa de l'Aigua de la Comunitat Valenciana que convertirà Orihuela en “la seu de l'aigua de la Comunitat Valenciana”. Un palau que va ser adquirit al juny de 2022 per 2.350.000 euros per l'anterior Consell de la Generalitat i que es troba en pèssim estat, sense accessibilitat i sense llicència d'ús per a oficines. Mazón ha traslladat la seua intenció de convertir el palau “no sols en seu institucional i de visita, sinó en seu operativa dins de l'estratègia de la Mesa de l'Aigua”. A més, ha tendit la mà a ASAJA Alacant perquè la Casa de la Llima s'integre en la futura Casa de l'Aigua per a promocionar la llima de la Vega Baixa que suposa el 40% de la producció nacional.

Així mateix, Carlos Mazón, ha destacat el projecte del Consell de convertir l'antic asil d'Orihuela en una nova ciutat sociosanitària per a persones dependents de la Vega Baixa. Estarà composta per la Residència Oriol, un centre de dia i un centre de salut mental i comptarà amb una partida pressupostària de quasi dos milions d'euros.

Carlos Mazón ha avançat també l'eliminació del Pla d'Acció Territorial que “únicament va portar nefastes conseqüències per al desenvolupament sostenible dels municipis de la Vega Baixa”, ja que la comarca “necessita que es deixen d'escanyar les possibilitats de desenvolupament sostenible que té”. 

A més, el president ha volgut incidir en altres projectes per a Orihuela i la Vega Baixa que s'han inclòs en els pressupostos de 2024 com el desdoblament de la CV-95, així com la importància que la supressió de la Taxa Turística tindrà a la comarca.

4a Nit de l'Economia d'Orihuela

Unes declaracions que ha realitzat durant la 4a Nit de l'Economia d'Orihuela, organitzada per la cambra de Comerç d'Orihuela i que premia al comerç i la indústria oriolana. 

El president ha ressaltat també que “tenen a la Generalitat Valenciana al seu costat” i ha volgut posar en valor la Reforma Fiscal que “tant han demandat pimes, autònoms, comerç, indústria i les rendes vulnerables de la Vega Baixa”; així com la supressió de l'Impost de Donacions i Successions i la reducció d'un 25% de l'Impost de Transmissions Patrimonials per als joves menors de 35 anys. 

Premis 

•    Premi a la Trajectòria Empresarial: Mercaluz
Reconeixement a l'empresa per la seua destacada trajectòria empresarial a Orihuela.

•    Premi a la Millor Restauració: The Agus Gastrobar:
Guardó atorgat per l'excel·lència en el sector de la restauració.

•    Premi a la Internacionalització: Vegametal
Reconeixement per la seua reeixida expansió a nivell internacional gràcies al seu enfocament global i estratègies d'internacionalització.

•    Premi a l'Empresa Familiar: Cash Bernabeu
*Reconocimiento a la solidesa i continuïtat d'una empresa de caràcter familiar.

•    Premi al Turisme Sostenible: Villamartín Golf
Reconeixement pel seu compromís amb el turisme sostenible.

•    Premi a la Innovació: Contrimar
Guardó per la seua destacada innovació en processos i tecnologia.

Pujar