Castellano

• Cabanilles queda segon amb l'equip cadet i Camps també és plata, però amb el combinat femení absolut.

MÉS FOTOS
Xavi Cabanilles i Marina Camps pugen al podi amb la selecció valenciana en el Campionat d’Espanya de Triatló - (foto 2)

El Club d’Atletisme Safor Teika va participar en dues competicions de triatló el passat cap de setmana. D'una banda, Xavi Cabanilles, en categoria cadet, i Marina Camps, en elit, van estar a Logronyo (La Rioja), on es va celebrar el Campionat d'Espanya per Autonomies i el nacional en edat escolar.

El campionat va començar dissabte amb les proves escolars. En la final Xavi Cabanilles va pujar al tercer calaix del podi, ajudant a què l'equip masculí fora segon, a tan sols dos punts dels primers classificats, els andalusos.

Pel que fa al campionat absolut, en la primera jornada Marina Camps entrava la 35 a meta, i tot l'equip femení pujava al segon calaix del podi, a dos punts de les vencedores, les catalanes.

En la segona jornada, diumenge, també hi hagué un relleu mixt cadet, on l'equip valencià format per Xavi Cabanilles, Natalia Navarro, Diego Lledó i Blanca Muñoz va ser tercer, sumant punts per a la classificació general. Finalment, medalla de plata pels escolars valencians per segon any consecutiu.

I en l'àmbit més popular, una dotzena de socis ‘groguets’ va viatjar a terres manxegues per competir en el Triatló Villa d'Alcalá del Xúquer, a Albacete. Dissabte hi hagué tres podis: Imanol Nogueroles (2n en juvenils), María Boscà (3a en Veteranes 1) i Suni Perales, 3a en Veteranes 2. També van finalitzar la prova Héctor Pardo, Óscar Pérez, Rafa Tavallo, Álvaro Nogueroles, David Ferrairó, Charo Pérez i José Manuel Metola.

Divendres, en categoria inferior, va competir Álex Albero i diumenge, en absoluta, Quique Fernández. Este darrer no va acabar la prova en patir una caiguda amb fractura de clavícula i cúbit; per la qual cosa el club li desitja una ràpida recuperació.

Sospedra a Nerja

D'altra banda, a Nerja (Màlaga) es va disputar el Campionat d'Espanya Absolut d'Atletisme, on Belén Sospedra va representar al Safor. La jove velocista es va quedar en les eliminatòries, sent la cinquena en una de les sèries, amb 14.49, sense millorar la seua marca de 14.24. Tot i això, cal matisar que Sospedra, de 17 anys, debutava en un nacional a l'aire lliure i la seua categoria és la Sub20. Ja està preparant tant l’autonòmic com el nacional júnior, que tindran lloc a Torrent els propers dies.