26 de maig de 2020 26/5/20

Valenciaport adjudica una obra pública de més de 2,1 milions d'euros en el port de Gandia

Valenciaport adjudica una obra pública de més de 2,1 milions d'euros en el port de Gandia - (foto 1)
  • Es preveu que l'obra estiga finalitzada en el primer trimestre de 2021

MÉS FOTOS
Valenciaport adjudica una obra pública de més de 2,1 milions d'euros en el port de Gandia - (foto 2)

L'Autoritat Portuària de València (APV) ha rellançat el seu Pla d'Inversions, amb l'adjudicació de les obres per a la millora de la capacitat portant del moll Serpis en el port de Gandia. Esta obra, que suposa una inversió de més de 2,1 milions d'euros, ha sigut adjudicada a Torrescamara després d'una licitació pública a la qual es van presentar 11 ofertes. L'adjudicació d’esta obra permetrà reactivar l'ocupació en l'entorn així com millorar la capacitat del recinte de Gandia.

Les obres de reforç d’esta infraestructura tenen un termini d'execució de huit mesos, per la qual cosa es preveu que estiguen finalitzades durant el primer trimestre de 2021. Esta adjudicació suposa una aposta de futur pel desenvolupament del port de la capital de la Safor ja que li permetrà la substitució de les seues actuals grues per altres de major potència. Actualment, les dues grues situades en el moll Serpis tenen una capacitat de càrrega de 1,5 tones, la qual cosa limita les prestacions del recinte. Les obres que s'escometran permetran la instal·lació de grues més modernes i capaces de treballar amb càrregues de fins a 40 tones i amb un abast de fins a 33 metres, la qual cosa permetrà ampliar les prestacions i l'agilitat del port.

En concret, l'obra que s'escometrà en el recinte suposarà la demolició de l'actual biga cantil de formigó en massa i la seua substitució per una altra de formigó armat. Esta modificació permetrà assegurar que les càrregues es reparteixen en una longitud i amplitud suficient de moll per a evitar concentració de tensions en el ciment. Per a evitar la paralització de l'activitat que, actualment, es realitza en el Moll Serpis s'ha dividit l'obra en dues fases, de manera que mentre es treballa en una meitat del moll, es pot operar en l'altra i viceversa.

El moll Serpis del port de Gandia té una longitud de 316 metres, amb un calat que oscil·la entre els nou metres en la zona pròxima al taló ro-ro, i els deu metres de profunditat, en l'extrem més exterior del moll.

Aposta pel port de Gandia

La millora del moll Serpis suposa una mostra més de l'aposta de l'Autoritat Portuària de València pel port de Gandia. De fet, este recinte es convertirà en el primer port d'Europa a ser autosuficient energèticament amb la instal·lació d'una central fotovoltaica de 2 MW de potència que se situarà en la part superior de l'accés sud que va entrar en funcionament el mes de gener passat. El nou accés sud, que va suposar una inversió de 2,35 milions d'euros per a la construcció de 2 rescloses d'entrada i 2 d'eixida totalment automatitzades, va permetre alliberar del tràfic de més de 100 camions diaris al barri del Grau.

Pujar