28 de novembre de 2020 28/11/20

La unió del futbol retorna la il·lusió a Gandia 10 anys després

Els dirigents del CF Gandia amb l'alcaldessa de la ciudad, Diana Morant
Els dirigents del CF Gandia amb l'alcaldessa de la ciudad, Diana Morant
  • El CF Gandia permaneix com a únic club de la ciutat després d'anys de divisió i amb l'objectiu de continuar ascendint categories

MÉS FOTOS
La unió del futbol retorna la il·lusió a Gandia 10 anys després - (foto 2)
La unió del futbol retorna la il·lusió a Gandia 10 anys després - (foto 3)

Era un clam popular a Gandia que tornara a existir la unió en el món del futbol després d'al voltant de 10 anys de divisió i controvèrsia. Els més nostàlgics de l'esport gandià recordaven els bons moments en els quals la ciutat tots animaven a un únic club, al més històric i longeu, el CF Gandia. Després d'unes temporades pletòriques, el declivi del club degà de Gandia va arribar ofegat pels greus problemes econòmics. Aquests van derivar en la creació d'altres dues entitats esportives diferents a la ciutat i, per tant, la divisió en la pedrera, en els afeccionats i en el primer equip. De conjuminar forces en els colors blanc-i-blaus del CF Gandia, es va passar al fet que existiren també la Unió Esportiva Gandia i el Club de Futbol Base Gandia.

El punt d'unió de tots ha sigut durant aquestes passades temporades l'estadi Guillermo Olagüe, que albergava tant a nostàlgics com als afeccionats que havien anat creixent ja amb la divisió de clubs instaurada.

Doncs bé, arribats al punt en el qual la situació del club degà a la ciutat, el CF Gandia, ha anat millorant de la mà d'importants èxits esportius, ha portat a que les tres entitats entenguen que treballant conjuntament i deixant les individualitats de costat podran aconseguir metes més altes i retornar als afeccionats un espectacle futbolístic del nivell de la ciutat.

Tornant als èxits esportius de la plantilla blanc-i-blava del CF Gandia, cal destacar que, després de tocar fons en la categoria més baixa del futbol espanyol, ha collit dos ascensos consecutius gràcies a la important sinergia de la primera plantilla amb una afició que mai ha deixat de creure en què tornar era possible. Doncs sí, dos ascensos de categoria seguits han tornat a col·locar al CF Gandia en el mapa futboler i disputarà la lliga Preferent després de coronar-se campió amb molta folgança tant en Segona com en Primera Regional.

Així doncs, amb la pujada esportiva del CF Gandia en tan sols dues temporades, les altres dues entitats esportives de la ciutat han cregut oportú acostar postures i unificar-se tots en un. És per aquest motiu  que la ciutat de Gandia tindrà a partir de la temporada que ve una sola entitat futbolera que mantindrà tot el simbòlic, històric i recognoscible del club degà.

Les samarretes blanc-i-blaves continuaran defensant el fortí de l'estadi Guillermo Olagüe i l'afició gandiana tornarà a unir forces perquè l'escalada en les categories del futbol espanyol seguisca la inèrcia. A més, centrar-se només en un club com ocorre en el moment actual, permetrà crear una pedrera estable perquè més de 600 xicotets futbolistes vagen creant-se i puguen nodrir en el futur la primera plantilla gandiana.

La rellevància de l'acord d'unificació entre els tres clubs passa la barrera de l'esportiu i repercuteix a la ciutat, tant que l'alcaldessa, Diana Morant, ha rebut als responsables del pacte una vegada la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana l'ha ratificat. Morant ha arribat a qualificar-ho com una cosa històrica i memorable en la història esportiva de Gandia”.

Jesús Sendra seguirà al capdavant de la presidència del club i els dirigents de les altres dues entitats anteriors, Miguel Marzal i Juanjo Hidalgo, s'uniran al mateix equip de treball per a traure el projecte comú avance. A més dels tres, l’exfutbolista professional Líbero Parri també s'uneix com a assessor de la Junta Directiva del Club.

Ja és una realitat que Gandia somia amb rememorar unida les millors temporades del club en categories importants com a Tercera i Segona Divisió B.

Pujar