elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tavernes de la Valldigna i Oliva mantenen la festa escolar en els dies de Falles

Tavernes de la Valldigna i Oliva mantenen la festa escolar en els dies de Falles
  • Els dos municipis de la Safor se sumen a Gandia a no escoltar la recomanació sanitària i la petició de Ximo Puig

Els dies 17 i 18 de març no hi haurà classe ni a Tavernes de la Valldigna ni a Oliva.

Els dos municipis se sumen a la decisió de Gandia de mantindre com “no lectius” tots dos dies.

Aquesta decisió arriba després de no escoltar la recomanació sanitària i la petició del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que anava en la direcció que els escolars acudiren als col·legis per a evitar que augmenten les reunions socials o familiars durant aqueixos dies fallers.

És conegut per tots que enguany, a causa de la pandèmia del Coronavirus, les Falles no se celebraran com tradicionalment es coneix.

És per això que tant Puig com les autoritats sanitàries havien recalcat que no hi ha cap motiu pel qual celebrar res, ja que les Falles per segon any consecutiu no comptaran amb cap celebració als carrers ni els casals.

A pesar que Oliva i Gandia es replantejaren la qüestió que els dies 17 i 18 anaren lectius, cadascun dels Consells Escolars es van mantindre ferms i van decidir amb una àmplia majoria mantindre aqueixes jornades com no lectives.

En el cas de Tavernes de la Valldigna ni tan sols de va valorar la situació, per la qual cosa no va haver-hi dubte que no es modificaria el calendari escolar establit ni per la recomanació sanitària ni per la petició de Puig.

Per descomptat, com a dia festiu a nivell autonòmic, el dia 19 de març tampoc hi haurà classe en cap d'aquests punts, als quals definitivament se sumen el 17 i 18 com a dies no lectius per a tots els escolars de Tavernes de la Valldigna, Oliva i Gandia.

Pujar