elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La relació que existeix entre la Safor i els ossos de l'assassinada en el ‘Crim d'Alcàsser’ trobats 28 anys després

La relació que existeix entre la Safor i els ossos de l'assassinada en el ‘Crim d'Alcàsser’ trobats 28 anys després
  • Vicente, un veí de Piles, a la Safor, va trobar els quatre ossos en la fossa on van ser enterrades després de l'assassinat 28 anys arrere i els va entregar a la Guàrdia Civil d'Oliva

El ‘Crim de les xiquetes d'Alcàsser’, que va commocionar a tota la societat valenciana i espanyola, té novetats recents, tal com els va informar elperiodic.com dilluns passat.

Hui la història fa un tomb en conéixer la relació que existeix entre la comarca de la Safor i els quatre ossos trobats 28 anys després del crim en el mateix lloc on les xiquetes van ser enterrades després de ser assassinades.

Les restes òssies, tal com va confirmar Les Províncies, pertanyen a una de les mortes, Miriam García. Així ho ha certificat l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses després d'acarar l'ADN d'aquests.

La troballa d'aquests quatre ossos té nom d'un ciutadà de la Safor, concretament de Piles.

Vicente va acudir a La Romana, a Tous, per a depositar un ram de flors al costat de la seua parella en el mateix lloc en el qual 28 anys arrere van ser assassinades les tres joves conegudes com ‘Les xiquetes d'Alcàsser’.

Les tres xiquetes, Miriam, Toñi i Desireé, van ser assassinades i enterrades en aqueix paratge valencià a les mans d'Antonio Anglés i Miguel Ricart.

El veí de Piles, Vicente, i la seua núvia van arribar fins a aquesta zona de la fossa on van aparéixer els cadàvers i es van adonar de la presència d'un os de xicotetes dimensions. Es tractava d'un tros de falange, encara que en el moment en el qual el van trobar tot eren dubtes i sorpresa per no creure's el que estava veient.

En observar l'os, Vicente va buscar entre la terra del lloc i es va adonar que hi havia tres ossos més.

El veí de la Safor no va dubtar a embolicar les restes òssies en un tros de paper i entregar-los immediatament en la caserna de la Guàrdia Civil d'Oliva, a més d'explicar-los el context en el qual havien aparegut per si poguera tindre algun tipus de relació amb el famós ‘Crim de les xiquetes d'Alcàsser’.

Per part seua, els agents de la Guàrdia Civil d'Oliva van instruir les diligències pertinents i van prendre declaració a Vicente, traslladant així l'ocorregut a la Comandància de València i posant-ho també en coneixement de l'Institut de Medicina Legal per a la seua anàlisi.

Les proves forenses pertinents s'han dilatat en el temps a causa de les dificultats provocades per la pandèmia del COVID-19, encara que tal com publicava Les Províncies s'ha confirmat que els quatre ossos oposats pel veí de Piles 28 anys després del crim pertanyen a Miriam García.

L'acarament amb les proves d'ADN ha sigut coincident amb les mostres de saliva preses a Rosa Folch i a Fernando García, mare de Desireé i pare de Miriam García, a qui finalment pertanyen els ossos trobats.

Un nou capítol en el crim que va commocionar a tota la societat valenciana i espanyola, que a més té relació directa amb la comarca de la Safor per la troballa dels ossos per part d'aquest veí de Piles.

Pujar