elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV treballa en un ambiciós Pla Director perquè la pròxima legislatura siga “la de l’esport”

El PSPV treballa en un ambiciós Pla Director perquè la pròxima legislatura siga “la de l’esport”
    MÉS FOTOS
    El PSPV treballa en un ambiciós Pla Director perquè la pròxima legislatura siga “la de l’esport” - (foto 2)

    El PSPV-PSOE continua conformant el seu programa electoral de la mà d’experts i de la societat civil. La formació va aprofitar ahir la visita de la Secretària d’Estat per a l’Esport, María José Rienda, per a celebrar una nova trobada de les jornades sectorials titulades ‘La Gandia que tu vols’, amb la també presidenta del Consell Superior d’Esports com a ponent principal.

    En l’acte, en el qual van participar la gerent del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport, Lidia Balada, i el president de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de la Comunitat Valenciana (GEPACV), Miguel Ángel Nogueras, es va fer balanç de la gestió realitzada des de la regidoria dirigida per Lydia Morant. Així mateix, l’alcaldessa de Gandia i candidata a les eleccions municipals, Diana Morant, va explicar les principals propostes que els socialistes volen posar en marxa la pròxima legislatura en matèria esportiva.

    “Cobertes les necessitats més urgents en educació, sanitat i justícia, ara farem la gran aposta perquè la pròxima legislatura siga la de l’esport, perquè ja estem preparats per a fer un salt qualitatiu”, va expressar Diana Morant.

    L’alcaldessa va exposar davant el públic les línies mestres del gran Pla Director en el qual ja s’està treballant. En primer lloc, “revisarem les instal·lacions i tots els espais que tenim, per a després modernitzar-les i actualitzar-les. Encara que això no és suficient, perquè els clubs creixen cada dia. Així que hi haurà també més espais”.

    En este nou escenari dibuixat pels socialistes, els clubs i entitats locals tindran un paper fonamental, tant en la posada en marxa d’este Pla Director com en la seua posterior gestió.

    “Farem un nou pla d’usos per a posicionar i vendre Gandia com a destinació de turisme esportiu, per a la pràctica d’oci, amateur o fins i tot professional i que vinguen ací els equips a entrenar. Ací és on els clubs sereu els amfitrions. També per a ser seu de campionats nacionals i internacionals, com ja estem fent amb el cicloturisme. Però ací, a més dels clubs, han d'implicar-se molts altres sectors: hotels, comerços, tallers, restaurants... Cal fer una estratègia global de ciutat, com estem fent amb la salut o la cultura”, va explicar la candidata a l'alcaldia.

    La regidora d'Esports i membre de la candidatura, Lydia Morant, va agrair l’esforç realitzat per totes les associacions esportives de la ciutat “que han aguantat amb comprensió i generositat una legislatura complicada amb molt pocs recursos. Però ara se’ns obri un futur il·lusionant, al qual vos anime que vos sumeu perquè sense vosaltres, això no té sentit”.

    En els mateixos termes es va expressar la Secretària d'Estat per a l’Esport, màxima autoritat en la matèria en l’àmbit nacional. María José Rienda va destacar l’importantíssim paper dels equips base i el foment de l’activitat física des de menuts, “que és quan s’agafen els hàbits. I ací ho esteu fent molt bé. Des del Govern continuarem apostant pel sector. Ja tenim l’esborrany d’un avantprojecte de llei que té tres pilars fonamentals: l’esport femení, inclusiu i la coordinació amb les comunitats autònomes per a posar en marxa programes que ajuden a millorar”.

    Sobre la presència de la dona en la pràctica esportiva va parlar la gerent del CA Safor Delikia Sport. “El nostre puntal és la Cursa de la dona, que just acaba de suspendre's per l’oratge. Continuem rebent alguna crítica pel format de la Cursa, però la gent ha d’entendre que això va nàixer per a fomentar l’esport femení i la presència de dones en les curses populars. I ha funcionat, perquè les dades així ho demostren i cada vegada hi ha més dones en les proves. Queda molt per fer, però a poc a poc anem fent passets. I l’Ajuntament, en este sentit, sempre hi ha col·laborat estretament amb nosaltres”, va afirmar. El xicotet benefici que s’obté de la Cursa es reinvertix a l’escola de triatló del Club, amb el que el cercle es tanca i s’aconseguix l’objectiu: fomentar i facilitar en la mesura que siga possible la pràctica, en este cas, de l’atletisme.

    Per part seua, el president de GEPACV va repassar les febleses i fortaleses que té el sector esportiu valencià i va avançar les propostes de millora amb les quals es treballa. A part de la modernització d’instal·lacions, Miguel Ángel Nogueras va parlar de la necessitat de fomentar i ampliar l’esport escolar (només un 3% del currículum), així com un suport clar als clubs i a l’esport associatiu.

    “No poden viure només de subvencions. És imprescindible fomentar la pilota valenciana i redistribuir el territori a l’hora de repartir infraestructures esportives, perquè hi ha moltes zones que estan abandonades”, va exposar Nogueres, idees de les quals la candidata socialista va prendre bona nota.

    Nogueras, qui va confessar haver entrat en la gestió esportiva gràcies a la exalcaldessa socialista de Gandia Pepa Frau i de l’exregidor i professor d'Educació Física Xavier Estruch, va lloar el treball realitzat des de l’Ajuntament i va animar a continuar treballant per a aprofitar tot el potencial de la ciutat.

    Pujar