elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Manuel Prieto: "El nou espai nàutic serà transcendental per al desenvolupament present i futur de Gandia"

José Manuel Prieto: "El nou espai nàutic serà transcendental per al desenvolupament present i futur de Gandia"
  • L’alcalde afirma que la recent concessió per part de l’Autoritat Portuària de València permet recuperar un lloc de primer ordre en la platja que suposarà un eix d’oportunitats

MÉS FOTOS
José Manuel Prieto: "El nou espai nàutic serà transcendental per al desenvolupament present i futur de Gandia" - (foto 2)

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat els principals punts del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València (APV) celebrat ahir, i altres aspectes que afecten el futur del port de Gandia i el seu entorn.

En primer lloc, sobre la concessió de la zona de l’antic Club Nàutic per part del Consell d’Administració de la APV a l'empresa Alcara Infraestructuras per desenvolupar un nou espai nàutic, Prieto ha manifestat que la ciutadania “recuperarà un espai de primer ordre a la platja que a més disposarà de zona comercial, acollirà les escoles de rem i vela i espais d'oci". "És una bona notícia i transcendent per al desenvolupament present i futur de la nostra ciutat". Per a l’alcalde, “la culminació d'aquest expedient suposa la creació d'un nou espai d'oportunitats per als ciutadans”.

La inversió prevista és de 8,2 milions d'euros i el temps d'execució és de 24 mesos. Aquesta adjudicació té una validesa de 35 anys.

L'actuació suposarà nou motor econòmic i d'inversió a la platja per a aquesta zona nàutic-esportiva que podran gaudir de totes aquelles persones que vulguen fer ús de les instal·lacions, disposen d'un vaixell o que vulguen practicar esports nàutics. "Només ens queda esperar que les obres comencen ràpidament i que aquesta legislatura puguem gaudir de l'espai".

Aquest projecte se suma la gran transformació del port amb la inversió de sis milions de l'Autoritat Portuària per a la remodelació de la zona dels tinglados. Aquest projecte qual es troba en fase de redacció per fer una realitat que els treballs s'inicien a principis del pròxim any. Una actuació que obri el port al Grau generant nou espais d'oci ciutadà i de generació d'oportunitats als quals se sumarà la instal·lació de l'Institut Espanyol d'Oceanografia gràcies a una inversió del CSIC i del Ministeri de Ciència de 16 milions d'euros.

Aprovada la nova delimitació d’espais i usos portuaris

En segon lloc, la primera autoritat municipal ha informat que el BOE va publicar ahir l'ordre del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible que aprova la nova delimitació d'espais i usos portuaris del Port de Gandia que obri la zona per ser gaudida per la ciutadania. Espais com l'escullera, la plaça de la Llotja, el Moll dels Borja o l'entorn de l'església de Sant Nicolau passen a ser gestionats pel consistori. "Ara podrem gestionar-los d'una manera més eficaç per consolidar aquestes zones portuàries com a espais oberts a tots".

Prieto també ha informat que aquesta ordre ministerial també cataloga altres espais portuaris que passar a ser d'altres administracions com és el cas de la platja de Venècia que passa al Ministeri de Costes.

"En definitiva, avancem en la integració d'aquests espais per posar-los a l'abast de la ciutadania i generar espais d'oportunitats”, ha declarat.

Finalment, ha anunciat que el pròxim dia 30 d'abril se signarà el conveni amb el director general de l'Autoritat Portuària que donarà carta de naturalesa a tots aquests canvis per finalitzar la gran transformació del port i de la zona nàutica de Gandia.

Pujar