15 de juliol de 2020 15/7/20

Primer tast de la Fira i Festes de Gandia 2019

Primer tast de la Fira i Festes de Gandia 2019 - (foto 1)
  • Es presenta el cartell anunciador, obra del fotògraf i dissenyador gràfic gandià, César Blay

  • En breu s’anunciaran també algunes de les principals novetats de la Fira, que guardarà una estructura similar a les edicions anteriors

MÉS FOTOS
Primer tast de la Fira i Festes de Gandia 2019 - (foto 2)

El regidor de Cultura i Festes en funcions, Joan Muñoz, acompanyat del tècnic municipal coordinador de la Fira i Festes de Gandia, Juanjo Payà i l’artista César Blay, han donat a conèixer davant els mitjans de comunicació el primer tast de la pròxima edició de les festes majors de la ciutat: el cartell anunciador. Enguany ha estat encarregat al dissenyador gràfic i fotògraf gandià.

El cartell està inspirat en el quadre famós del pintor francès Delacroix “La llibertat guiant al poble” i es fa un símil amb la dona guiant el poble cap a les festes. I és que, un any més, reivindica el protagonisme de la dona, qui porta la porra emblemàtica, el bastó de comandament que cedeix l’Alcaldia a les bandes del Tio de la Porra perquè prenguen la ciutat donant inici a la Fira i Festes de Gandia. En un segon pla, hi ha atraccions de la Fira. “Es tracta d’un cartell vintage retro, però que barreja l’estil clàssic amb el contemporani, inspirat en artistes avantguardistes com TVBoy o Error! Design”, ha explicat Blay.  A més, té una tipografia circense que recorda al segle XIX, època dels uniformes francesos en que s’inspira el vestuari del Tio de la Porra.

La tècnica és l’ordinador i s’inspira també en la impremta del XIX, amb colors i textures desgastades, amb un estil que recorda el londinenc Banksy.

D’altra banda, Payà ha anunciat que en breu es podrà veure exposada a Gandia part de l’obra de César Blay, qui ha desenvolupat la majoria del seu treball artístic fora de Gandia i ha exposat arreu d’Espanya.

Pel que fa a la Fira i Festes, els responsables han anunciat que conservarà una estructura similar a la d’edicions anteriors, que han sigut un èxit d’afluència i de qualitat, però incorporant novetats que es presentaran en breu.       

Pujar