19 de setembre de 2020 19/9/20

El primer porrat de gener, divendres a Beniopa

El primer porrat de gener, divendres a Beniopa - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El primer porrat de gener, divendres a Beniopa - (foto 2)
  El primer porrat de gener, divendres a Beniopa - (foto 3)

  “Dels porrats de gener, el de Beniopa el primer”. Fent honor a la cita, aquest matí s’ha presentat la dotzena edició d’aquesta celebració en honor a Sant Antoni Abat, que tindrà lloc del 13 al 15 de gener. Cal recordar que a Beniopa s’encén la foguera de Sant Antoni des de fa més de 30 anys. El porrat de Beniopa està organitzat per l’Ajuntament de Gandia, a través de la Junta de Districte, i la Comissió d’Associacions de Beniopa. Amb la col·laboració de les associacions de Beniopa, la Parròquia Santa Maria Magdalena i Moto Club Gandia.

  La presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Laura Morant, ha convidat la ciutadania a participar d’un porrat “en el qual moltíssima gent hi ha col·laborat, amb moltes activitats i productes, tot i el pressupost modest d’acord amb la situació econòmica actual. Cada any participa més gent i estem contents de rebre milers de visitants aquests dies”.

  L’animador sociocultural de la Junta de Districte de Beniopa, Juanjo Reig ha volgut destacar les activitats noves que s’hi ha programat al porrat, que enguany està tematitzat al voltant dels productes i cultura valencians. Dissabte i diumenge hi haurà un “Mercat Valencià als carrers Llarguer, Molló i Falconera amb les parades, jocs, demostracions artesanals, artistes, que ens deleitaran durant el dissabte i diumenge amb una extensa programació”.  Dissabte, a partir de les 18.30 h, es farà la Dansà Plana, des de la plaça Major de Beniopa, organitzada pel Grup de Danses Rebombori de Gandia. I a les 19 hores, una Cercavila a càrrec de l’Associació de Dolçainers i Tabaleters de la Safor-UPG.  I diumenge, a les 11.30 h,  l’actuació de la Muixaranga la Safor, a la plaça Campanar i pels carrers de Beniopa

  Altres de les novetats per al cap de setmana serà la Mostra associacions i clubs d’esport, oci i salut, al carrer Llarguer i una altra al Barranc d’associacions culturals i solidàries.

  Reig també ha destacat la Fira popular per als xiquets i xiquetes, amb preu especial de 1’50 €, divendres a partir de les 17 hores; la Cremà de la foguera de Sant Antoni, a la plaça del Campanar, dissabte a les 20 hores; o la tradicional benedicció d’animals, diumenge a les 12 hores, on es repartirà el pa benet i les garrofes, a la plaça del Campanar. Organitza: Parròquia Santa Maria Magdalena de Beniopa. “A banda, d’un gran nombre d’activitats culturals, musicals, etc... durant tot el cap de setmana”. 

  Finalment, la presidenta de l’Associació de Veïns de Beniopa, Joana Tomàs, ha destacat la XII Mostra d’Associacions de Beniopa amb productes artesanals, que tindrà lloc dissabte i diumenge, des de les 10 h fins les 22 hores, al carrer Barranc. Hi participen: l’Associació Dones de Beniopa, la Germandat de l'Entrada de Jesús en Jerusalem, l’Associació Centre Musical de Beniopa, l’Associació Festers de la Mare de Déu dels Desamparats, l’Associació Festers del Crist de l'Empar, l’Associació Festeres del Cor de Jesús, l’Associació Festers de Sant Lluís, l’Associació Festers de Maria Magdalena i l’Associació Cultural Falla de Beniopa.

  També diumenge, des de les 9 hores, tindrà lloc la Matinal motera Homenatge a Ramón Barón, al carrer Barranc, organitzada per Moto Club Gandia. Durant el matí hi haurà una volta pels carrers.

  D’altra banda, s’ha aconseguit que torne al porrat de Beniopa l’Associació Cultural Bolilleres de Gandia, dissabte, dins la Mostra d’associacions culturals i solidàries.

  “Vull agrair l’esforç de la Junta de Districte, als departaments de l’Ajuntament, a les associacions festers que s’hi han implicat en l’organització i, en especial, a Juan Paris i Juanjo Reig que en han fet un enorme treball”, ha conclòs Tomàs.

  Pujar