20 de setembre de 2020 20/9/20

La Policia local adquirix material per a les pràctiques de reanimació cardiopulmonar

La Policia local adquirix material per a les pràctiques de reanimació cardiopulmonar - (foto 1)
  • La compra del material ha estat possible gràcies a una subvenció de "la Caixa"

  • Des 2014 els agents han realitzat 23 intervencions a ciutadans que havien patit algun tipus de cardiopatia

La regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez, ha presentat aquest matí els materials de formació dels que disposaran els membres de la Policia Local de la ciutat disposaran gràcies a una subvenció de "la Caixa" de 3.800 €. Es tracta de tres desfibril·ladors de pràctiques i de tres ninots que permetran als agents realitzar pràctiques per millorar les seues capacitats quan hi haja casos de reanimacions cardio pulmonars.

En l'acte han participat el cap de l'Àrea de Negociació de la Caixa, Carlos Camps Díaz; el director de l'oficina de la Caixa Gandia, Carlos Juan Peit; l'Intendent Cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta; i l'agent encarregat de la instrucció, Oscar Bolo.

"La mesura permetrà que seguim formant i instruint als agents de la Policia Local i als membres de Protecció Civil. Els agents són els primers que van quan hi ha alguna incidència i en aquest sentit ja s'han realitzat moltes actuacions d'aquest tipus que han acabat de manera satisfactòria. Era una cosa que necessitàvem i per això volem mostrar el nostre agraïment a "la Caixa", ja que ens permet seguir en la línia que té l'actual executiu de donar als agents totes les eines per prestar un millor servei" va afirmar Àngels Pérez.

Per la seua banda, els directius de l'entitat bancària van agrair la complicitat del consistori en aquest tipus d'iniciatives i van destacar que són aspectes bàsics i fonamentals per a l'Obra Social, ja que revertix de forma positiva i directa en la població.

L'Intendent Cap de la Policia Local, ha aportat dades sobre la iniciativa que va començar el 2012 i que des del 2014 ha convertit la Policia Local a centre formador en aquest àmbit. "Aquest material ens suposa un baló d'oxigen molt important. Des del 2014 hem format a més de 200 persones entre personal de la nostra plantilla i de Protecció Civil i la nostra idea és continuar en aquesta línia. Durant aquest temps hem realitzat més de 23 intervencions la majoria de les quals han tingut un resultat positiu", va declarar Marc Cuesta.

Finalment, l'agent encarregat de la instrucció, Óscar Bolo, ha explicat que gràcies a l'ajut s'ha pogut adquirir tres ninots per a entrenament de la reanimació cardiopulmonar (RCP) que representen un adult, un lactant i un nen d'1 a 8 anys. A més de tres desfibril·ladors de simulació exactament iguals als que s'utilitzen durant els serveis d'urgència i material de via aèria no invasiva que permet el suport d'oxigen a les víctimes

Pujar