13 de juliol de 2020 13/7/20

Pascual, del chef Amadeo Gandia, 11º al Trofeu Nacional Ciutat de Gandia

Pascual, del chef Amadeo Gandia, 11º al Trofeu Nacional Ciutat de Gandia - (foto 1)
  • El valencià de Sueca Raul Cuenca Subcampió

MÉS FOTOS
Pascual, del chef Amadeo Gandia, 11º al Trofeu Nacional Ciutat de Gandia - (foto 2)
Pascual, del chef Amadeo Gandia, 11º al Trofeu Nacional Ciutat de Gandia - (foto 3)
Pascual, del chef Amadeo Gandia, 11º al Trofeu Nacional Ciutat de Gandia - (foto 4)

La setmana passada se celebrava a Gandia el XIV Trofeu Ciutat de Gandia, gran premi d'Espanya corresponent al rànquing nacional individual de la modalitat de 3 bandes, en les magnifiques instal·lacions del club Chef Amadeo Gandia de la ciutat ducal valenciana.

Un total de 102 jugadors procedents de tota Espanya van disputar durant 7 dies els punts que s'atorguen en disputar aquestes proves nacionals, segons la classificació obtinguda.

En el pla valencià destacar la bona participació amb un total de 27 valencians que va situar a 5 jugadors entre els millors 20 primers: Jose Luis Pascual 11è (Villalonga), Enrique Peñalva 13è (València), Jose Gomez Bravo 18è (Elx) i Jorge Cantó 20è (Alacant)

Sense dubte la notícia destacada és el subcampionat per al de Sueca Raul Cuenca, com ja sabem el suecà és un dels jugadors més importants del panorama nacional en les disciplines de les modalitats clàssiques, sent un bon jugador d'aquesta disciplina tan complicada com és la de les 3 bandes.

Cuenca ha realitzat un gran campionat eliminant rivals de gran nivell, en un torneig on es juga al ko directe, fins a arribar a la gran final contra el català actual n2 del rànquing Antonio Montes, la mitjana general aconseguida pel valencià ha estat de l’1,313 i la major sèrie del Campionat amb12 caramboles de tacada.

Encara que Cuenca va tindre opcions en la final, el català va trenar un excel·lent joc que li va valdre per a alçar-se amb la victòria i el Campionat amb una mitjana general de 1,493, el podi el van completar amb la 3a plaça per al madrileny Alfonso Legazpi i l'andalús Jaime Faraco.

El suecà jugava la seua primera final nacional de la modalitat de 3 bandes, sens dubte i pel joc desplegat i la competitivitat mostrada estem convençuts que no serà l'última.

En el pla competitiu indicar que l'organització del Chef Amadeo Gandia, club organitzador de l'esdeveniment, va ser excel·lent amb una assistència massiva de públic que va poder gaudir del millor billar nacional i de la Fira i Festes de la Ciutat Ducal Gandia, a més de la retransmissió per streaming en els canals de la Federació de Billar de la Comunitat Valenciana, amb una retransmissió excel·lent i una audiència considerable.

Enviem fotografies del podi d'esquerra a dreta: Raul Cuenca, Antonio Montes, Antonio Ortiz – President Federació Espanyola billar, Jaime Faraco i Alfonso Legazpi i fotografia de la final disputada, d'esquerra a dreta: Raul Cuenca i Antonio Montes flanquejats per Andres Ferrer de Sueca i Francisco Martínez de Gandia tots dos àrbitres de billar internacionals

Pujar