elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres del depòsit de tempestes del parc Clot de la Mota de Gandia començaran el mes de setembre

Les obres del depòsit de tempestes del parc Clot de la Mota de Gandia començaran el mes de setembre
  • La nova infraestructura contra inundacions que es durà a terme té un import total de 6,4 milions d'euros

El govern de Gandia ja ha adjudicat les obres del depòsit de tempestes del Parc Clot de la Mota, a la platja de Gandia, i s'espera que les obres comencen el mes vinent de setembre.

Tal com s'ha explicat durant la roda de premsa, la nova infraestructura contra inundacions que es realitzarà té un import de 6,4 milions d'euros.

S'espera que la seua construcció genere 40 llocs de treball durant els 24 mesos que té de termini d'execució sent la data de l'inici dels treballs el mes vinent de setembre.

El projecte contempla la construcció d'un d els majors tancs d'aquesta mena de tota la província de València, ja que tindrà una capacitat de 11.000 metres cúbics (l'equivalent al volum d'aigua de tres piscines olímpiques i mitjana) pel que pràcticament doblegarà l'anterior depòsit construït que tenia 6.000 metres cúbics de capacitat. Es tracta de l'obra més notable del Pla Director de Clavegueram de Gandia, el qual es va iniciar en 1999.

“És una de les notícies més importants de la legislatura” va afirmar Diana Morant, qui ha explicat que amb aquesta actuació “donem solució als problemes històrics d'inundacions que ve patint la platja en la zona que va des del propi parc fins al final de la platja a més de donar cobertura a la futura zona d'equipaments. Una solució que era demandada per veïns i els sectors de l'hostaleria, comerç i hoteler".

Es tracta d'una zona que pateix inundacions donada el pendent del terreny, la reduïda grandària dels col·lectors existents, la proximitat de la marjal i la mar el que dificulta l'eixida natural de l'aigua de pluja, entre altres aspectes, així com del sector hostaler, hoteler i comercial.

El projecte contempla una actuació integral en la superfície de la plaça amb la finalitat d'integrar la plaça i convertir-la en una zona amable on els veïns i visitant podran gaudir d'un plaça d'aigua de 7.000 metres quadrats, fonts singulars, zona de cafeteria i lavabos al costat de la plaça de l'aigua on s'invertiran 800.000 euros, a més de zones d'ombra, i instal·lació d'enllumenat, mobiliari i una zona d'equipament juvenil.

Morant ha incidit en què aquesta nova infraestructura s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, i que permet a la ciutat destral avançant en el model de ciutat amable i sostenible. Aquest depòsit compleix amb els ODS 6 (aigua neta i sanejament), ODS 9 (innovació i infraestructura) i ODS 11 (ciutats i comunitats sostenibles).

“Malgrat la crisi provocada per la pandèmia, Gandia no es deté i continua en marxa. No eixirem d'aquesta crisi amb fórmules fracassades d'austeritat. Des de l'ajuntament hem clar que devem de continuar fent obres que dinamitzen la ciutat. I, aquest nou depòsit, és un exemple més dels nombrosos projectes que ja teníem compromesos i que continuaran, malgrat el seu considerable pressupost” va afirmar l'alcaldessa.

“Ells estan invertint de manera decidida en el cicle integral de l'aigua de Gandia. Per això, hem de considerar la importància de la col·laboració públic-privada en les qüestions de ciutat que, entre altres coses, ens permet beure una aigua d'excel·lent qualitat amb el simple gest d'obrir l'aixeta”.

“Amb aquesta obra resolem els problemes d'inundació que té la platja a més d'evitar els abocaments d'aigües no tractades en el medi natural en episodis de precipitacions ordinàries. Gandia, que ja és referent quant a la gestió del cicle integral de l'aigua, torna a ser referent amb el depòsit de tempestes del parc Clot de la Mota”.

Per part seua, Dionisio García va destacar el paper de Gandia a l'hora d'assumir aquest tipus d'inversions que reverteixen en la ciutadania i milloren la qualitat de vida. “No és una obra que quede íntegrament a la vista, ja que gran part d'ella estarà sota terra però és essencial per al desenvolupament econòmic de la platja. L'esforç econòmic és important però són de les actuacions de les quals no es parla però que eviten molts problemes, són actuacions que permeten coses tan normals com que l'aigua arribe als nostres grups o no hi haja inundacions quan plou amb el que aconseguirem que Gandia siga millor ciutat del que ja és”.

Pujar