elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oberta la matrícula de la 35 Universitat d'Estiu de Gandia

Oberta la matrícula de la 35 Universitat d'Estiu de Gandia
    MÉS FOTOS
    Oberta la matrícula de la 35 Universitat d'Estiu de Gandia - (foto 2)

    Del 12 al 20 de juliol tindrà lloc la 35UEG que enguany presenta una oferta d'11 cursos i 8 tallers. La matrícula es pot realitzar des de hui mateix fins el 9 de juliol. L'oferta acadèmica es completa, com és habitual, amb una programació d'activitats obertes al públic en general.

    Des de hui està oberta la matrícula dels cursos i tallers de la UEG que es pot formalitzar en la web www.uegandia.es. Els cursos, de temàtica variada, tenen una duració d'entre 10 i 8 hores i s'organitzen a partir del lema d'aquesta edició "A cavall entre dos segles".

    L'oferta de cursos es pot dividir en blocs: el primer d'ells dedicats a la medicina i les ciències on podem destacar cursos com el dedicat a la reproducció humana i organitzat per Antonio Pellicer, director del IVI, o el dedicat als neardentals on participaran alguns dels principals investigadors en teoria evolutiva i paleontologia de l'actualitat. Altre bloc seria el dedicat a la comunicació i les ciències socials on s'ha programat un curs que tractarà el periodisme al S.XXI i on participen periodistes destacats com Jesús Maraña, Lola Bañón o Esther Palomera o altre dedicat a l'estat actual de la democràcia i l'estat constitucional i en la que participaran l'exportaveu de Jueces para la democracia, Joaquím Boch i la periodista Elisa Beni. Un tercer bloc de cursos el componen aquells dedicats al patrimoni on destaca el curs sobre "Fotografia, memòria i patrimoni".

    Aquesta edició de la UEG, presenta a més, dues novetats. En primer lloc, la constitució en el marc de la UEG de l'espai "L'estiu de les dones" impulsat en col·laboració del Vicerectorat d'igualtat, diversitat i sostenibilitat i on s'inclouen tres propostes: un curs sobre el paper del feminisme en els canvis que estan produint-se en els nostres dies, dirigit per la Catedràtica Isabel Morant, i dos tallers: el primer dedicat a analitzar el paper d'un grup de dones del Cabanyal i un seminari sobre política i feminisme impartit per la històrica feminista Lidia Falcón. La segona novetat implica la tornada a la UEG de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua que torna a l'organització d'aquesta cita estiuenca amb un curs dedicat als clàssics valencians i un seminari sobre Franscec Ferrer i Pastor quan s'hagueren complit cent anys del seu naixement.

    Pel que respecta als tallers, a banda dels ja anomenats, aquesta edició presenta altres dedicats a temàtiques tan variades com el jazz, el cinema, l'enquadernació o l'educacióo inclòs un taller sobre instroducció al mindfulness des de la tradició budista dirigit per Francisco Fernández Villalba conegut com Dokushô Villalba, mestre budista.

    La programació de la Universitat d'Estiu es completa, com és habitual, amb una ampla programació d'activitats obertes a la ciutadania. La primera d'elles serà la conferència inaugural que impartirà Anna Noguera, membre del Consell Valencià de Cultura i que tindrà lloc el dijous 12 al Jardí de la Casa de la Marquesa. El dilluns 16 serà el torn de la periodista Rosa Maria Calaf qui farà una intervenció titolada "Contant el món en femení"; dimarts 17 serà el torn de la taula rodona "Revolució digital o involució intel.lectual" on participaran els periodistes Lola Bañón, Jesús Maraña i Esther Palomera; dimecres 18 el sociòleg Ignacio Sánchez Cuenca parlarà sobre "Què hi haurà darrere de la democràcia" mentre que el dijous 19 el magistrat i ex portaveu de Jueces para la democracia parlarà sobre el retrocés de les llibertats. La última taula rodona d'aquesta edició serà l'organitzada per la Càtedra Cucó i en ella s'analitzarà el conflicte català de la mà de l'escriptor Antoni Puigvert. Com sempre, totes les conferències seran a les 20h a la Casa de la Marquesa.

    Per les nits, a les 22.30h, l'activitat es trasllada al jardí de la mà del teatre i la música. L'activitat començarà dijous 12 quan la companyia Escena Erasmus presente l'obra "La gran final" mentre que divendres 13 es programaran monòlegs científics. Mentre, la música serà la protagonista a partir de l'altra setmana. Dilluns 16 la cantant Cristina Blasco presentarà un homentatge a Chavela Vargas mentre que dimarts 17 serà el torn de la Benimaclet Big Band. El dimecres 18, The Red Velvets seran les encarregades de reinterpretar els clàssics del swing i el jazz. També els J ovens, que actuaran dijous 19, són especialistes en reinterpretacions però, en aquest cas, de la música tradicional valenciana. La útlima actuació, que tindrà lloc divendres 20, estarà protagonitzada per That Old feeling un quintet de jazz que presenta una interessant novetat: la de comptar amb una veu masculina sobre l'escenari, la d'Òscar Briz.

     

    Recolzament institucional

    Aquesta edició de la Universitat d'Estiu ha estat presentada aquest matí pel Vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, pel Director del CIG-UV, J.Emili Aura i per l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant . El Vicerector Hermosilla ha destacat la solvència d'aquesta UEG com a la "degana de les universitats d'estiu valencianes fruït de la complicitat entre les dues institucions organitzadores". A més el Vicerector ha anunciat la tornada de la Diputació de València al patrocini de la UEG i ha volgut recalcar la importància del nou espai dedicat als estudis relacionats amb les dones.

    Per la seua banda, l'alcaldessa Morant ha destacat que la UEG és una cita "essencial per a totes aquelles persones que tinguen una ment oberta i que vulguen participar en un intercanvi d'idees. La Universitat d'Estiu és una d'eixes propostes acadèmiques que ens prestigien com a ciutat". A més, Diana Morant ha elogiat l'encert en els temes elegits tant per als cursos com per a les activitats obertes per ser "aquells que afecten actualment a la societat" així com en l'elecció de la conferenciant inaugural "per la seua impecable trajectòria professional, pel seu compromís amb el feminisme, amb la solidaritat i amb la cultura.". Mentre, J.Emili Aura, director del CIG-UV, ha justificat el lema elegit en aquesta edició: "Aquesta edició portarà com a lema "A cavall entre dos segles" i serà una edició que se situa com apunt d'inflexió entre el s.XX i el XXI i que ens ofereix l'oportunitat de fer balanç, d'analitzar el present des de la perspectiva que ens donen els temps passats i treballar per a construir el futur".

    Pujar