26 de gener de 2020 26/1/20

Naix el concurs “Mostra’t Gandia” per donar visibilitat a les minories de la ciutat

Naix el concurs “Mostra’t Gandia” per donar visibilitat a les minories de la ciutat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Naix el concurs “Mostra’t Gandia” per donar visibilitat a les minories de la ciutat - (foto 2)
  Naix el concurs “Mostra’t Gandia” per donar visibilitat a les minories de la ciutat - (foto 3)

  La vicealcaldessa i regidora de Diversitat, Lorena Milvaques, el regidor de Polítiques amb la Ciutadania i Responsabilitat Social, Nahuel González i el periodista de www.comunitatgay.com i president de l'associació Policroma, Daniel Ardid, han presentat aquest matí el I Concurs "Mostra't Gandia. Mostra'art".

  El certamen naix per donar visibilitat i mostrar la realitat de qualsevol minoria de la ciutat que puga patir una situació d'injustícia per la seua condició o orientació sexual, llengua, cultura, religió, diversitat funcional, etc... "Cal reivindicar la igualtat en la diversitat. Totes i tots podem formar part d'una minoria. I les minories formen una gran majoria. Cal acabar amb els estereotips o l'estigmatització que puga dur a qualsevol col·lectiu a una situació d'injustícia", ha assegurat Ardid.

  El concurs és obert, però vol dirigir-se sobretot a la gent del nostre entorn més pròxim i no professional, qui pot participar en alguna de les quatre categories proposades: fotografia, curtmetratge, relat curt i còmic, abans del 31 de juliol. Informació i bases, a la pàgina Facebook: Mostrat. Es farà difusió per les xarxes socials dels seus treballs, així com exposicions, projeccions, etc... Un jurat format per professionals de cada categoria i membres de l'organització decidirà les obres guanyadores.

  Està organitzat per l'associació Policroma i www.comunitatgay.com, amb el suport de les regidories de Diversitat, Responsabilitat Social, Polítiques amb la Ciutadania i Cultura.

  Festival "Mostra't Gandia"

  Tot i que encara no està establerta la data, serà al mes de desembre quan es celebre al Teatre Serrano el festival de lliurament de premis. Fins a eixe dia no es coneixerà la identitat dels finalistes i guanyadors. La dotació econòmica dels premis, a càrrec de l'Ajuntament, serà de 600 €. El primer premi dels curtmetratges rebrà 300 €, mentre que les persones guanyadores de les altres tres categories 100 € cadascuna.

  La vicealcaldessa ha destacat que aquest nou projecte, que espera siga una primera edició, coincideix amb el treball que realitza el govern local des de la transversalitat i ha manifestat la seua "satisfacció en comprovar que hi ha molta gent implicada a la ciutat que vol mostrar el seu art, que vol expressar-se, però que no sempre té l'oportunitat".

  Per la seua banda, González ha recordat que a Gandia hi ha diverses mostres amb la temàtica social com a protagonista, però la proposta de Policroma cobreix un ample espectre social, més enllà de la diversitat. "Cal visibilitzar les injustícies socials que encara existeixen, però també als col·lectius socials de la ciutat", ha conclòs.

  El I "Concurs Mostra't Gandia. Mostr'art", semmarca també dins els actes de la II Gandia Pride. Orgull Gandia que organitza el Departament de Diversitat al llarg de tot l'any.

  Pujar