elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 16è mural del Serpis Urban Art Project reflexiona sobre les persones refugiades que moren a la Mediterrània

El 16è mural del Serpis Urban Art Project reflexiona sobre les persones refugiades que moren a la Mediterrània
    MÉS FOTOS
    El 16è mural del Serpis Urban Art Project reflexiona sobre les persones refugiades que moren a la Mediterrània - (foto 2)
    El 16è mural del Serpis Urban Art Project reflexiona sobre les persones refugiades que moren a la Mediterrània - (foto 3)
    El 16è mural del Serpis Urban Art Project reflexiona sobre les persones refugiades que moren a la Mediterrània - (foto 4)
    El 16è mural del Serpis Urban Art Project reflexiona sobre les persones refugiades que moren a la Mediterrània - (foto 5)
    El 16è mural del Serpis Urban Art Project reflexiona sobre les persones refugiades que moren a la Mediterrània - (foto 6)

    El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanyat d’un dels coordinadors de Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel i l’artista, Cinta Mascarell, han presentat aquest matí la darrera intervenció del projecte s’ha realitzat aquests dies a la plaça de la Marina del Grau.

    Es tracta del setzè mural del projecte municipal Serpis Urban Art Project, una iniciativa conjunta dels departaments de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori, amb la col·laboració de Pinturas Mondúber i Gruas Ferra, “que uneix la promoció de l’art urbà, amb artistes de renom estatal i internacional, amb temàtiques inclusives i reivindicacions socials, econòmiques o culturals. Intervencions distribuïdes pels diferents barris de la ciutat. Hem aconseguit que Gandia ja estiga dins del circuït de ciutats que aposten per l’art urbà de qualitat”, ha explicat Ródenas.

    En aquesta ocasió, l’artista convidada és Cinta Ramos, més coneguda com a “Cinta pinta-núvols”, la tercera dona que participa al programa. Amb un estil inèdit d’il·lustració, naïf, que se n’ix de l’estàndard d’art urbà”, ha explicat Ángel.

    Per a l’autora, una coneguda il·lustradora catalana, aquesta intervenció ha estat un repte professional, ja que és el seu primer mural a l’exterior. “Sempre intente posar emocions en el que pinte. Per això, he plasmat d’una forma poètica i simbòlica una realitat impactant, la de la mort de 1.130 persones a la Mediterrània, precisament en un barri marítim com el Grau. Una dona amb una porta oberta, representa la llar que abandonen les refugiades o el lloc d’acollida. I plantege la pregunta: M’obris la porta?. Al voltant d’ella, una mar de cossos grisos que subtilment hi són, però no es veuen a primera vista, representa les morts...”, ha explicat Ramos, qui també ha destacat la bona relació amb la gent del Grau, mentre hi pintava.

    Aconseguir llevar les connotacions negatives de l'art urbà, fins i tot de vandalisme, i elevar-lo a categoria d'art i de creació artística és una iniciativa que està triomfant a les principals ciutats europees. “Vam començar a poc a poc, però el projecte ha anat agafant força i ja hi ha molts oferiments de pareds per a pròximes intervencions”, ha explicat un dels coordiandors del Serpis Urban Asrt Project. De fet, el 17 mural el pintaran Eloi Ángel i Rosa Fuster, a l’entorn de la Biblioteca del Campus de Gandia de la UPV i tractarà sobre la memòria històrica. La 18 intervenció serà de Demia Concept, una parella de Puçol, especialitzada en madales. El tema escollit serà la mobilitat sostenible.

    Pujar