20 de setembre de 2020 20/9/20

L'exposició fotogràfica del MuVIM ‘Correspondència a la Mediterrània’ arriba a Gandia

L'exposició fotogràfica del MuVIM ‘Correspondència a la Mediterrània’ arriba a Gandia - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'exposició fotogràfica del MuVIM ‘Correspondència a la Mediterrània’ arriba a Gandia - (foto 2)

  L'exposició ‘Correspondència amb Mediterrània’ de Xavier Mollà, produïda pel Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), s'inaugura dijous que ve, 15 de setembre, a les 20.00 hores de la mà de Foto Espai Gandia (FEG) en la Casa de la Cultura Marquès de Gonzàles de Quiròs del municipi de La Safor.

  Amb aquesta activitat, l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, dirigida per Xavier Rius, continua amb l'aposta de portar les exposicions dels museus de la institució provincial a les comarques i els municipis valencians. Les fotografies de Xavier Mollà es retroben amb els paisatges d'un món “compartit”, segons explica l'autor, en el qual “el mar va deixant rastre i ens delecta amb les cares de la gent”. A través d'aquesta idea, Mollà relata els fragments dels racons urbans, incloent retrats saturats d'experiències vitals i viscerals. Al llarg de l'exposició que acull el FEG de Gandia, el visitant podrà conèixer “els rastres de geografies banyades per un mar que inclou sabers diversos, una cultura probablement decidida i dispersa, però mai del tot fragmentada”. L'exposició ‘Correspondència amb Mediterrània’ s'acompanyarà d'un documental creat al voltant de l'obra de la Mediterrànea, realitzat per Josep Escrivà, Carlos Ripollés, Gustavo Gracia i Albert Sanz, i la música composta per la pianista Marta Espinós.

  D'altra banda, Foto Espai Gandia ha organitzat visites guiades a l'exposició al costat de l'autor. El dissabte 17 de setembre a les 12.00 hores, el divendres 23 de setembre a les 21:00 i el dissabte 8 d'octubre a les 12.00, Xavier Mollà acompanyarà als visitants per a descobrir-los els detalls més personals de la seua obra.

  Així mateix, l'organització presenta el divendres 23 de setembre, a partir de les 20.00 hores, un concert audiovisual amb música i imatges en directe amb la finalitat de que l'espectador puga viure en primer persona les emocions combinades de la música de Marta Espinós, que interpretarà temes de Claude Debussy, Frederic Mompou, José Zárate i Mercedes Zavala, i les fotografies de Xavier Mollà. Fotògraf i professor

  Xavier Mollà i Revert és fotògraf des dels 14 anys i dedica el seu temps a la fotografia artística personal i professional, així com a la docència fotogràfica i a la producció d'exposicions per a fotògrafs. És un dels professors del Postgrau “Expert Universitari en Arts Visuals: Fotografia i Acció Creativa” de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i professor col·laborador en la Universitat de València i en la Universitat Politècnica de Gandia. Ha exposat a Europa, Xina i Estats Units, i ha publicat diversos llibres.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar