Castellano

• La jove atleta, de 19 anys, va aconseguir una marca de 24.70 en el campionat celebrat el cap de setmana passat a Madrid.

MÉS FOTOS
Laura Castillo (CA Safor Teika) queda sisena d’Espanya en els 200 metres llisos en el Campionat Absolut en Pista Coberta - (foto 2)

El Club d'Atletisme Safor Teika va estar representat en el 59è Campionat d'Espanya Absolut a Pista Coberta, que es va celebrar el cap de setmana passat a Madrid, en el Centre Esportiu Municipal Gallur, amb les atletes Laura Castillo i Camila Rodríguez.

Laura Castillo, que havia aconseguit un quart lloc fa dues setmanes en el nacional Sub23 (Promesa), es presentava a Madrid amb una millor marca de 24.65, partint en nové lloc. L'atleta de Massanassa preparada per Nayade Luján a València va competir dijous en les eliminatòries dels 200 metres llisos, aconseguint el pas a semifinals, sent segona de la seua eliminatòria, i va rebaixar la seua marca a 24.48.

Divendres, ja en les semifinals, Laura es va tornar a superar, i amb una nova plusmarca de 24.31, era tercera de la seua semifinal, classificant-se per temps per a la final. I ja diumenge en la final va quedar sisena d'Espanya amb un registre de 24.70, corrent pel carrer 3, considerat el pitjor per al doble hectòmetre, en una final molt atapeïda on es va imposar Paula Sevilla seguida d'Esther Naveiro, les dues atletes del CA Playas de Castelló, i Paula García, de l’Empleo Pamplona, que va tancar el podi.

L'actuació de Laura es pot qualificar d’excel·lent, donat que era debutant en un campionat d'Espanya en pista coberta, i només té 19 anys. La marca suposa a més rècord absolut del club ‘groguet’, amb l'afegit que la seua posició és una fita per a l'entitat saforense, perquè és la primera dona de la història del club que es classifica per a una final en el sector de velocitat en un Campionat d’Espanya Absolut.

També va competir en els 60 metres llisos la velocista alacantina Camila Rodríguez, encara en categoria Sub20 (Junior) i preparada per Teo Rodríguez. Debutava en un nacional absolut i va quedar setena en la seua eliminatòria amb un registre de 7.88. Dins de quinze dies participarà en el Campionat d'Espanya Sub20, que se celebrarà a Sabadell.