elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Gandia finalitza aquesta setmana el projecte #CulturaaCasa

L’Ajuntament de Gandia finalitza aquesta setmana el projecte #CulturaaCasa
  • Amb una representació de l’alumnat de l’Escola de Teatre i la música de Carles Pastor. Les dues actuacions es retransmetran en directe a les 20.30 hores a través de la pàgina Facebook de Cultura Gandia

El projecte #CulturaACasa, posat en marxa amb la crisi de la COVID-19, s’acomiada esta setmana amb dues representacions, de teatre i música, donat que la desescalada invita cada vegada més, a eixir al carrer.

Així, amb aquestes dues actuacions acomiadem el projecte #CulturaACasa per donar pas a l’apertura dels espais i activitats culturals presencials - de forma controlada i amb les mesures sanitàries i de seguretat pertinents- com, al mes de juny, una mostra al carrer de la “Fotografia confinada” que han fet els ciutadans durant el confinament i el festival Panxa Verda; o el Palau Audiovisual al mes de juliol, com també una exposició de Manolo Valdés, o el Polisònic durant els mesos de juliol i agost.

El regidor delegat Cultura, Nahuel González, ha senyalat: “És una sensació emocionant dir que finalitza el projecte de #CulturaACasa que durant setmanes molt dures de confinament va fer que la ciutadania de Gandia fora més feliç gràcies als artistes locals (que han arribat a més de 40.000 visualitzacions), i als que vull donar los les gràcies. El departament de Cultura continuarà programant i apostant pels artistes locals; la UPG continuarà treballant amb els mestres i podem dir que queda molta cultura per davant. Queden en el record estos moments tan durs on la cultura va arribar a les nostres cases i dir que a partir d’ara, amb una situació més normalitzada, en breu, podrem gaudir de la cultura en directe, que també ens fa falta i tenim moltes ganes, sempre amb les mesures de seguretat pertinents”.

Així, en “Dimecres a escena” tindrà lloc la representació de “Tornarem a sopar al carrer”. Es tracta d’una xicoteta mostra de treball que el segon curs de l’Escola Teatre Serrano (ETS) estava preparant per estrenar en maig, abans del confinament, com a celebració dels 10 anys de la ETS.

“Tornarem a sopar al carrer” és un text de les dramaturgues valencianes Begoña Tena i Xavier Puchades, que pren les veus de les veïnes i veïns del barri/poble de El Cabanyal per parlar del seu present, el seu passat i el seu futur. El Cabanyal és l' essència d' alló que per a cadascú de nosaltres pot significar el seu poble, el seu carrer, la seua casa...En un temps en què ens estem quedant sense pobles, sense carrers i sense cases. L’obra està representada per Ana Salas, César Octavio, Àngela Escrivá, Yolanda Bataller, Carmen Wambach, Arantxa Frasquet, Carlos Centella, Joan Moncho, Javier Ferrer, Daniel Mellado i Ruth Palonés.

En quant a l’actuació de música, Carles Pastor, presentarà el seu darrer treball, “Andròmina” (La Casa Calba 2018) . Amb Andròmina Pastor va rebre el premi Ovidi a millor disc d’Autor i va estar finalista com a millor disc Pop als Premis Carles Santos.

Després de quatre àlbums –Travellers (2006), La noia del nord (Indústria Zero, 2009), Els ulls de Bob (Sama-rec, 2011) i Dies de ràdio (Indústria Zero, 2016)- el cantant resident a La Safor ha entregat deu noves composicions amb les quals celebrar vint anys de passió musical. El seu objectiu era fer un disc redó, curat i contundent, amb les emocions per carretera. El vocalista ha portat la cançó d'autor pels camins del blues, el pop i el mig temps del rock clàssic. A més, ha musicat a Vicent Andrés Estellés (“El blues de l’Hotel París”) i ha adaptat temes de Lucinda Williams (“Concrete and Barbed Wire”) i Els Secrets (“Agarra't a mi, María”).

Pujar