30 de maig de 2020 30/5/20

Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia

Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia - (foto 1)
  • Tot i que la situació està millorant, es manté fins a nou avís “l’Emergència 0” decretada ahir per risc d’inundabilitat pel desbordament del riu Serpis, sobretot a la seua desembocadura

MÉS FOTOS
Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia - (foto 2)
Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia - (foto 3)
Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia - (foto 4)
Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia - (foto 5)
Govern central i Generalitat habilitaran ajudes per a pal·liar els danys del temporal a Gandia - (foto 6)

El Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana accidental, Roberto González, i el Delegat del Consell de la Generalitat, Francisco Molina, han visitat aquest migdia la ciutat de Gandia per tal de comprovar sobre el terreny els efectes del temporal “Glòria”, que tot i estar remetent, encara es troba actiu al nostre litoral.     

Prèviament, han participat a la reunió del CECOPAL, presidida per l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant i en la que també hi han estat presents el Vicealcalde, Josep Alandete, el regidor delegat de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau,  a més d’altres regidors i caps de departaments implicats, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local, Bombers, Protecció Civil, així com els portaveus dels grups polítics de la Corporació.

“Tant l’Ajuntament com la Generalitat i el Govern central seguim gestionant la situació d’Emergència 0 per risc de desbordament del riu Serpis decretada ahir i fent totes les actuacions necessàries. Però ja estem pensant en la post-emergència amb interlocució amb les dues administracions per tal de veure les ajudes que hi puguen habilitar, per a acollir-se tant l’administració publica com les persones privades afectades pels danys materials”, ha assegurat l’Alcaldessa. Al pròxim Plenari es demanarà la declaració de zona d’emergència per poder canalitzar aquestes ajudes.

“Volem traslladar a la ciutadania que el Govern d’Espanya està treballant ja i ha iniciat visites per a constatar els danys i traslladar-los al Consell de Ministres perquè faça els decrets d’ajudes oportuns. I així posar en marxa les infraestructures turístiques a temps per a iniciar la temporada amb la major normalitat possible”, ha explicat González. 

En la mateixa línia, el Delegat del Consell ha confirmat que “les diferents conselleries afectades estan en marxa per tal d’aprovar les primeres mesures per a pal·liar els danys”.

Cal recordar que, tot i que el cabal del pantà de Beniarrés està disminuint, amb la qual cosa la previsió és que la situació vaja millorant durant les pròximes hores, es manté la situació de “Emergència 0”, per risc d’inundabilitat pel desbordament del riu Serpis, fins a nou avís.

Pel que fa a la situació dels Marenys de Rafalcaid, a la desembocadura, la Policia Local es troba permanentment custodiant la zona i aquest matí s’hi ha permés l’accés i l’eixida en una part de la barriada. No obstant això, es recomana que la gent no hi torne a les seues cases fins que no passe l’alerta.

També durant tora la jornada s’estan avaluant les instal·lacions municipals i els centres escolars per tal de descartar danys que posen en perill la integritat física dels usuaris. Aquesta vesprada es decidirà si demà es reprenen les classes i els centres municipals poden obrir amb normalitat. 

Temporal Gloria a la Comunitat Valenciana

Temporal Gloria a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar