25 de maig de 2020 25/5/20

Gandia instal·la 5 punts WIFI gratuïts al passeig Marítim

Gandia instal·la 5 punts WIFI gratuïts al passeig Marítim - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia instal·la 5 punts WIFI gratuïts al passeig Marítim - (foto 2)

  Gandia s'adapta als nous temps i a les noves tecnologies per tal de millorar l'experiència dels turistes i referenciar-se com una ciutat d'avantguarda. La platja oferirà este estiu connexió a internet gratis gràcies als cinc punts wifi que s'ubicaran al llarg del Passeig Marítim en els encreuaments amb el carrer de Castella-Lleó, Astúries, Galícia, Illes Canàries i al principi de la platja.

  Esta innovadora iniciativa i pionera (poques ciutats valencianes la tenen) s'emmarca en el projecte d'innovació ALTER-ECO, del programa europeu INTERREG MED, que lidera la Direcció General d'Habitatge, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació, i en el qual col·laboren l'Agència Valenciana de Turisme i l’Ajuntament.

  L'objectiu dels punts wifi, que subministren de moment internet amb capacitat limitada, és, per una banda, que els milers de turistes de la platja puguen accedir a la xarxa de xarxes sense cap cost mentre estan passejant o prenent el sol en la sorra i, per altra, conéixer millor els fluxos de visitants en la delimitació geogràfica del Passeig Marítim, el perfil del turista i el nombre de dispositius detectats per trams horaris.

  Amb les estadístiques o Big Data procedents dels punts wifi es podrà planificar d'una manera més eficaç l'estratègia turística i millorar l'experiència dels ciutadans que visiten Gandia i dels seus residents. Esta xarxa, que no té cap cost tampoc per a les arques municipals, estarà operativa en breu.

  L'alcaldessa de Gandia i responsable de la gestió turística de l'Ajuntament, Diana Morant, ha remarcat que esta proposta atén una demanda real, amplia els serveis de la platja i la fa més atractiva i competitiva. Per a Morant, "el reposicionament del destí també passa per la modernitat i la innovació, perquè a banda de ser hospitalaris també hem de facilitar-li al visitant la seua estada i fer-li-la còmoda i confortable amb les noves tecnologies".

  L'alcaldessa ha indicat que esta iniciativa és una demostració més que s'està treballant de valent per estar al capdavant del turisme intel·ligent al territori valencià. "Creguem que és imprescindible implantar en la nostra ciutat la filosofia 'smart city' per a diferenciar-nos d'altres destins”.

  Turisme intel·ligent

  L'Agència Valenciana del Turisme recentment ha designat Gandia com a ciutat pilot del projecte de Platges Intel·ligents de la Comunitat pels avanços que està fent la ciutat en matèria de gestió intel·ligent i perquè Gandia està destacant entre la resta de ciutats.

  L'Ajuntament ha signat amb el Campus la CÀTEDRA DE TURISME INTEL·LIGENT.

  Fa uns mesos, es va instal·lar una palmera tecnològica al Passeig Marítim com a punt de càrrega per a dispositius electrònics.

  I s'està desenvolupant el projecte europeu Alter Eco, el qual pretén millorar l'equilibri entre l'atracció turística, com a font econòmica de creixement, i la conservació del model clàssic de la ciutat mediterrània, com a exemple de sostenibilitat. Este projecte finança i implementa estratègies turístiques alternatives en ciutats com Dubrovnik, Rodas, Venècia, Màlaga, Gènova, València i Gandia. Este programa no sols preveu els punts wifi abans esmentats. Dins d'este mateix projecte, a l'estiu de l'any passat la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l'Institut Valencià de l'Edificació van instal·lar cinc antenes a la platja per conéixer amb certesa l'afluència de persones.

  "La nostra aposta evident per les noves tecnologies, per l'avantguarda, per la innovació i per la qualitat turística contribueix a fer de Gandia la destinació perfecta per a passar les millors vacances", ha conclòs Morant.

  Pujar