elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia homenatja 3 dones per la seua trajectòria feminista amb motiu del 8 de Març

Gandia homenatja 3 dones per la seua trajectòria feminista amb motiu del 8 de Març
  • El Consell de les Dones aprova reconéixer Isabel García Peiró, Vicenta Llorca Climent i Rosa Orquín Climent. Tres dones que destaquen per la seua professió i la lluita per la consecució de la igualtat real

El Consell de les Dones celebrat aquest matí per via telemàtica ha aprovat reconéixer Isabel García Pieró, Vicenta Llorca Climent i Rosa Orquín Climent, per la seua àmplia trajectòria vital i el seu compromís amb la defensa de la igualtat real entre dones i homes.

La proposta va ser portada a l'organisme per la regidora delegada d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro i aprovada pel Consell.

Per la seua banda, l'alcaldesa de Gandia, Diana Morant, ha felicitat Isabel, Vicenta i Rosa i ha destacat que aquest tipus de nomenaments són "una forma de reconéixer la trajectòria i la implicació de dones que destaquen en els seus respectius camps i que segueixen treballant per una ciutat i una societat on els homes i les dones tinguem els mateixos drets".

Després de la celebració de la reunió, Navarro ha destacat que des de la seua regidoria “estem preparant tot per a aquest 8 de març en el qual cridem ¡Juntes per la igualtat!. A més, el Consell Municipal de les Dones ha triat homenatjar tres dones que destaquen per la seua professió, trajectòria feminista i lluita per la consecució de la igualtat real”.

ISABEL GARCÍA PEIRÓ

És en l'actualitat Subdirectora d'Infermeria de l'Hospital San Francesc de Borja.

Ha desenvolupat la seua vida professional en diferents Hospitals i Serveis en Madrid, València, Gandia, en unitats com la Vigilància intensiva de Nounats, UCI, Cirurgia, Pneumologia, i també ha sigut Supervisora, Adjunta de Direcció i Subdirectora, Adjunta a la Direcció i Subdirectora d'Infermeria.

Aquesta no ha sigut tasca fàcil en l'etapa de l'era COVID, en la qual la seua experiència de Gestió i Planificació han sigut decisives per a mantenir les estructures i l'equip humà que s'ha dedicat a cura de les persones malaltes a l'hospital.

Podria haver-se jubilat l'any passat i viure aquesta experiència des de l'altre costat de la barrera, però el seu compromís amb el personal sanitari i els seus companys i companyes de l'equip de Direcció, li ha portat a la decisió de continuar activa ajudant i donant-lo tot.

VICENTA LLORCA CLIMENT

Vicenta Llorca Climent (Oliva, 1950) va ser professora a l'IES Gabriel Císcar d'Oliva i a l'IES Tirant lo Blanc de Gandia, en aquest últim també va ser Vicedirectora, Cap de Departament i Bibliotecària. Actualment, jubilada.

Pertany a Tirantianes AC, Saforíssims SL, Dones de frontera, Associació d'Estudis Fallers i a l'Executiva del Centre d'Estudis i Investigacions Comarcals "Alfons el Vell".

Ha participat en diferents publicacions, és autora de "La delicada de Gandia".

Col·labora amb la Cadena Ser en un microespai poètic i en el CEIC va coordinar l'Homenatge a la Paraula – "Silenciades" (2016), "Diguem no" (2017).

ROSA ORQUIN CLIMENT

Nascuda a Barcelona. Als seus 14 anys va començar a treballar de locutora en Cadena Ser Gandia, sent en els anys 50 la veu del programa cultural de Cadena Ser 'Sobretaula Nocturna' i el concurs 'El millor per al millor'.

Un dels seus últims programes es va emetre fins al 2012 els dimecres en Cadena Ser Gandia "El minut perdut de Rosa Orquín", reflexions i records seus, creat i locutat per ella mateixa.

Pujar