elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia: Jornada sobre el paper del relleu generacional a la pesca

Gandia: Jornada sobre el paper del relleu generacional a la pesca
  MÉS FOTOS
  Gandia: Jornada sobre el paper del relleu generacional a la pesca - (foto 2)

  La primera tinenta d'Alcaldia i edil delegada de Pesca, Alícia Izquierdo i el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, han assistit hui a la inauguració de la jornada ‘Relleu generacional en pesca: oportunitats i desafiaments’.

  L’esdeveniment, que ha arrancat a les 9.30 h, està celebrant-se a la sala de conferències del Campus de Gandia de la UPV.

  Per començar, la subdirectora general de Sostenibilitat Econòmica i Assumptes Socials de la Secretaria General de Pesca, Silvia Solís, i el director general de Pesca de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Juan Espinós, han analitzat la situació actual del sector a Espanya i a la Comunitat Valenciana.

  Després, hi ha hagut una ponència sobre la situació laboral dels treballadors de la mar, una altra sobre les eines d'accés al sector i una última sobre el paper del relleu generacional en la planificació pesquera.

  La vesprada continuarà a les 15.30 h amb una taula redona en la qual cinc pescadors compartiran les seues experiències de relleu generacional en l'ofici.

  Finalment, serà el torn del gerent de la Confraria de Pescadors de Gandia, Enrique Ferrer; el secretari de la de Vinaròs, Jaime Federico; el gerent de GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet i la secretària de la Comunitat de Pescadors de El Palmar, Amparo Aleixandre, que parlaran sobre la continuïtat intergeneracional de les comunitats pesqueres entre les 16.30 i les 17.30 h.

  Pujar