elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia continua vestint-se de Falles

Gandia continua vestint-se de Falles
  • Els casals i balcons de la ciutat s'omplin de pancartes i de lemes que mostren la nostàlgia de les segones Falles sense celebracions per la pandèmia

La pandèmia del Coronavirus està impedint multitud de coses a les quals la gent estava acostumada any rere any.

Les cancel·lacions són contínues i doloroses, però necessàries sota l'estricta recomanació sanitària.

Doncs bé, hi ha alguna cosa que el COVID-19 no ha pogut frenar. L'esperit faller que viu Gandia roman intacte i amb més ganes que mai de lluir-se.

La pandèmia ha deixat a una ciutat arrelada en les festes josefines sense elles, sense les seues celebracions, sense els seus càntics i sense l'alegria tradicional que inunda el mes de març quasi per complet.

El que no ha aconseguit la situació sanitària és frenar l'esperit dels fallers, els qui s'han tornat a reinventar i no estan disposats a deixar perdre l'ànima de les falles.

Per a aconseguir-ho, les comissions de Gandia i la gent fallera ha engalanat els seus casals i els seus balcons amb els lemes que més caracteritzen a aquesta festa.

Com les Falles no arribaran per segon any consecutiu a omplir els carrers de festa i de pólvora, els fallers han omplit les façanes dels seus casals, els seus carrers i fins i tot les seues cases.

Si no es pot eixir al carrer i ballar davant de la banda de música recorrent cada barri gandià, els fallers i les seues comissions reivindiquen el seu nou lema: “Tornarem”.

Deixen clar que “Gandia és una ciutat fallera”, alguna cosa que ja es respira als carrers malgrat el silenci que deixa la pandèmia.

Sense poder omplir els casals de totes aqueixes “famílies falleres”, Gandia ha decidit omplir les xarxes socials com una manera de ser completament respectuosos amb les normes de la pandèmia però no deixant en l'oblit les festes josefines.

Entrar a la Plaça del Prado és trobar-te amb una gran pancarta fallera en la façana del casal de la comissió, de la mateixa manera que arribar al carrer on tradicionalment planta el seu monument la Falla Màrtirs és sentir el “gustillo faller” per la lona que dona la benvinguda i rep a totes les persones a peu de carrer.

Uns metres més endavant, just en el casal de la Falla Sagrada Família Corea, es repeteix el mateix lema per a recordar que, malgrat no poder celebrar com els anys anteriors, les Falles continuen sent una realitat.

Tots els fallers senten aqueixes sensacions estranyes durant aquests dies, ja que abans que ens donàrem de front contra una pandèmia mundial, totes les comissions ja estarien preparant l'important dia de la “plantà”, que any rere any serveix com el tret d'eixida per a inundar els carrers del so dels coets, de l'olor de pólvora, de la música de les bandes i de multitud de fallers gaudint d'unes dates que esperen amb ànsia any rere any.

Ara, en moments en els quals és el COVID-19 el que el plena i col·lapsa tot, els fallers de Gandia tornen a reivindicar-se i llancen una notable campanya en xarxes socials amb l'esperança que no existisca un tercer any consecutiu sense la seua festa més esperada.

MÉS FOTOS
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 2)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 3)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 4)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 5)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 6)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 7)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 8)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 9)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 10)
Gandia continua vestint-se de Falles - (foto 11)
Pujar