25 de maig de 2020 25/5/20

Gandia acull una Setmana de la Ciència amb 44 activitats per a tots els públics

Gandia acull una Setmana de la Ciència amb 44 activitats per a tots els públics - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia acull una Setmana de la Ciència amb 44 activitats per a tots els públics - (foto 2)

  Experimentar i divertir-se amb la ciència i aprendre que gràcies a ella la vida humana és millor. Aquest és l’objectiu de la Setmana de la Ciència a Gandia, una activitat que per segona vegada promouen de forma conjunta el CEIC Alfons el Vell, el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, amb el suport de l’Ajuntament de Gandia i de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

  La Setmana de la Ciència tindrà lloc del 5 al 10 de novembre en diverses seus de la ciutat. La inscripció ja està oberta a la web del CEIC Alfons el Vell, alfonselvell.com.

  El programa de la Setmana de la Ciència 2018 l’han explicat hui en roda de premsa Luis Miret, director del CEIC Alfons el Vell; Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV; J.Emili Aura, director del Centre Internacional de Gandia – Universitat de València; i Joan Muñoz, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia.  Els responsables de les entitats promotores de la Setmana de la Ciència s’han mostrat molt satisfets de la col·laboració i han explicat que ja hi ha més de 900 xiquets i xiquetes inscrits, i que s’espera arribar a unes 1500 persones partipant en totes les activitats.

  Tallers, exposició i teatre

  La programació de la Setmana de la Ciència inclou 44 activitats per a diferents públics. Els protagonistes seran, sobretot, els xiquets i xiquetes, de primària i secundària, que entre setmana hi participaran amb els seus centres educatius en tallers a la Casa de Cultura, de Gandia; al Campus de Gandia de la UPV, al Port; a Urbalab...  i el dissabte 10 de novembre a les 12.00h, a la Biblioteca Infantil Central de Gandia, on s’ofereix una activitat gratuïta per a famílies. Aquesta activitat, ‘La inspiració de Mary Shelley’ ens transporta a la vida de l’autora de Frankenstein, de la mà dels contacontes ‘Los Gatos con Batas’, i permetrà que xiquets i xiquetes, de 1er de primària a 2on de l’ESO, aprofundisquen en el món de l’electricitat, i realitzen experiments de conductivitat. La inscripció en l’activitat es pot fer directament en la Biblioteca Infantil (infantil@gandia.org).

  Inspecció ultrasónica de materials; El cofre de la Mar; Taller de fractals; La bioquímica a les teues mans; Coneixes Arduino?; Flors interactives; Existeixen els esperits?; Arts de pesca tradicionals i adaptacions de peixos i organismes marins; Tallers d’educació ambiental; Tallers d’acústica submarina; Vols un fòssil? Fes-lo tu mateix; Màgia i Ciència; Apropament a l’univers dron.

  Aquests són alguns dels tallers que s’oferiran, per als quals s’han comptat amb la col·laboració de Urbalab; la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València; la Càtedra Gandia Turisme Intel·ligent; la Càtedra IVIO- UPV; CEFIRE Gandia; IMAB Gandia i el Galp Gandia Albufera.

  També es podrá gaudir l’exposició ‘Una visita al genoma’ i es veurà l’obra de teatre ‘Hypatia, la luz del pensamiento’, a l’Aula Magna del Campus de Gandia.

  Una setmana de conferències

  Personal científic de primer nivell impartirà conferències, amb assistència lliure, del 5 al 9 de novembre a les 19.30h en la Casa de Cultura de Gandia (amb l’excepció de la conferència del 8 de novembre, que tindrà lloc al Restaurant Visconti). Fernando Barbero, investigador científic del CSIC, oferirà la xarrada ‘Ondas gravitacionales’ (dilluns 5 de novembre); Maite Sebastià, investigadora del Campus de Gandia UPV, parlarà de ‘Ecosistemes costaners i fitoplancton vistos des de l’espai’ (dimarts 6 de novembre); Vicent Martínez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València, parlarà de ‘Fractals i Caos. L’aventura de la complexitat' (dimecres, 7 de novembre); J.M. Mulet, investigador de l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP) de la Universitat Politècnica de València, ofereix la conferència ‘Què és menjar sa? Els dubtes, mites i enganys més estesos sobre l’alimentació’ (dijous, 8 de novembre); i Anna Garcia Forner; directora del Museu d’Història Natural de la Universitat de València parlarà de ‘Si els dinosauris pogueren parlar!' (divendres, 9 de novembre).

  Inauguració del Laboratori Coral Barbas  

  El dijous 8 de novembre, a les 13.00h, tindrà lloc la inauguració del Laboratori ‘Coral Barbas’ al Campus de Gandia UPV, a iniciativa de la comissió de investigació del Campus de Gandia UPV. Coral Barbas és investigadora especialitzada en química analítica i dirigeix el Centre d’excel·lència en metabolòmica y bioanàlisis (CEMBIO). . En 2016, la revista americana The Analytical Scientist la va triar com una de las 50 dones més influents del món en química analítica. La pròpia Coral Barbas assitirà a la inauguració i oferirà una xicoteta xarrada.

  Universitat Politècnica de València

  Universitat Politècnica de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar