elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19

Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19
  • 19.000 euros d'ajuda rebran els artistes fallers i indumentaristes que decoraran i plantaran els motius nadalencs de la ciutat

MÉS FOTOS
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 2)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 3)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 4)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 5)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 6)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 7)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 8)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 9)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 10)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 11)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 12)
Falles per Nadal: els artistes fallers planten a Gandia per a rescatar al sector davant el COVID-19 - (foto 13)

Les falles va ser el primer que la pandèmia del COVID-19 va anul·lar en la Comunitat Valenciana.

La irrupció d'aquesta crisi sanitària sense previ avís va deixar al gremi dels artistes fallers i dels indumentaristes en una posició de desemparament i d'incertesa sobre el seu futur més pròxim.

Després de no poder plantar els monuments, no celebrar-se les falles i seguir en les vides de tots el Coronavirus, els artistes han reclamat en nombroses ocasions un pla d'emergència i d'ajuda que els impulsara d'alguna manera per a no veure's obligats a acomiadar a treballadors, tancar empreses i posar punt i final al que els ha donat menjar fins ara.

Arribats a aquest punt, nou mesos després que apareguera el COVID-19, els artistes fallers veuen una porta a l'esperança amb el Nadal d'enguany.

Sense poder treballar, els tallers tornen a reactivar el treball gràcies a que l'Ajuntament de Gandia ha contractat diverses peces per a decorar els carrers de la ciutat.

Es tracta d'una manera d'ajudar, impulsar i rescatar al sector per les enormes dificultats que pateixen. Concretament els tallers Palacio i Serra i José Sanchis han sigut els encarregats de fer la “planta nadalenca” del dia de hui.

El primer taller, Palacio i Serra, ha plantat la figura d'un ren pujat a un trineu nadalenc en la Plaça del Prat de Gandia, lloc habitual en el qual aquests artistes planten cada mes de març la falla corresponent.

El segon taller faller, el de José Sanchis, ha alçat un rètol de grans dimensions en la Plaça de l'Ajuntament de la capital de la Safor en el qual es pot llegir “Bon Nadal”, la qual cosa serveix per a felicitar les festes nadalenques a tots els gandians.

Totes dues figures plantades pels artistes fallers es troben des de hui visibles en els dos punts més recorreguts de la ciutat.

19.000 euros és el que ha desemborsat l'Ajuntament de Gandia per a contractar aquestes figures, amb l'objectiu de dinamitzar i ajudar al gremi davant l'aturada prolongada que estan patint a causa de la impossibilitat de celebrar les festes multitudinàries a les quals ells incorporaven les peces artístiques que demandaven propis i estranys, ciutadans i turistes.

Indumentaristes i decoració nadalenca

A més dels artistes fallers, els indumentaristes de Gandia també es troben dins d'aquest muntant econòmic d'impuls per a ells.

De la mateixa manera que els anteriors, els indumentaristes de la ciutat viuen moments difícils per la cancel·lació d'actes, esdeveniments de festa, falles i tot tipus de situacions en les quals intervenien per a vestir els clients.

L'ajuda també va per a ells perquè seran els encarregats de decorar l'arbre nadalenc que lluirà en el rebedor de l'Ajuntament de Gandia.

El regidor encarregat de les falles a la ciutat, José Manuel Prieto, ha confirmat a elperiodic.com que durant l'any pròxim, el 2021, hi haurà més artistes i més projectes en la mateixa línia que aquesta iniciativa nadalenca.

Pujar