25 de maig de 2020 25/5/20

Èxit de la primera jornada comarcal de Tècnics en envelliment

Èxit de la primera jornada comarcal de Tècnics en envelliment - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Èxit de la primera jornada comarcal de Tècnics en envelliment - (foto 2)
  Èxit de la primera jornada comarcal de Tècnics en envelliment - (foto 3)
  Èxit de la primera jornada comarcal de Tècnics en envelliment - (foto 4)

  L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la regidora delegada de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, han participat aquest matí a la Casa de la Marquesa en la primera jornada comarcal de Tècnics en envelliment.

  La iniciativa s'emmarca dins de les activitats que des de la regidora de Salut i Polítiques Saludables, s'organitzen dins de la programació del cicle "Salut i Benestar a l'hivern". La jornada ha comptat amb la participació de la presidenta de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia i coordinadora del projecte Gandia Ciutat Amigable amb la Gent Gran, Sacramento Pinazo-Hernandis; membres de la corporació municipal; experts i ponents de la jornada; Tècnics de Serveis Socials de Gandia i la comarca; a més d'usuaris dels Centres de Convivència de Gandia.

  Durant l'activitat s'ha destacat que a Gandia viuen 13.000 persones majors de 65 anys i que la previsió de cara a l'any 2050 és que aquesta xifra es doble.

  Davant d'aquesta situació, l'alcaldessa de Gandia ha declarat que des dels ajuntaments "hem d'abordar les necessitats, percepcions i opinions de la gent gran. Parlem d'accessibilitat, de transport, de parcs i jardins... Parlem de construir una ciutat més amable, més respectuosa, més inclusiva, més sostenible i amb un urbanisme més humà".

  Diana Morant ha recordat que Gandia ha estat nomenada "Ciutat amigable de la gent gran" des d'agost de 2018. "A la nostra ciutat defensem una política transversal de serveis sanitaris, esportius, culturals ... Des de l'Ajuntament, en els dos Centres municipals de convivència o el CEAM de la Generalitat Valenciana, es programen activitats que milloren les condicions de vida de la gent gran amb una àmplia i variada oferta d'iniciatives destinades a afavorir actituds positives cap a l'envelliment".

  També s'han posat en valor programes com les passejades saludables, la recuperació d'espais de trobada per potenciar les relacions entre la gent jove i la gent gran o la creació dels Premis Valors Actius, entre d'altres.

  "Les persones que estem en un càrrec de decisió en els municipis hem de mirar a la gent gran, perquè tenim molt per descobrir de la seua experiència i saviesa. Vosaltres feu de Gandia una ciutat millor; una ciutat amb valors; la ciutat que tots i totes volem" va declarar Diana Morant, qui ha finalitzat la seua intervenció agraint a la regidora Liduvina Gil el treball que realitza perquè els majors de Gandia "puguen gaudir d'una vida amb hàbits saludables, reconeixent la seua dignitat, recolzant un envelliment actiu i, en definitiva, donant facilitats a aquest col·lectiu".

  Pujar